Turismul de vaccinare. Autorități: Este o competiție naturală!

Turismul de vaccinare. Autorități: Este o competiție naturală!

Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Pentru a ajunge să se vaccineze împotriva COVID, unii români au fost nevoiți să meargă la localități aflate la câteva zeci sau chiar peste 100 de kilometri, pentru că acolo au găsit locuri libere. Astfel, unii bucureșteni au ajuns să se programeze la Buzău, la Călărași, Lehliu sau Fetești. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că sunt județe și localități din mediul rural în care oamenii se plâng că nu reușesc să se programeze pentru că vin persoane din alte județe, iar autoritățile nu pot limita posibilitatea de programere la vaccinare. "Este o competiție naturală", afirmă medicul militar.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor
Urmărește-ne și pe Google News

Noi măsuri vor fi anunțate și la videoconferința Profit.Health.Forum, cel mai important eveniment din domeniu în media, organizat cu sprijinul Banca Transilvania, Spitalul Monza, Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), Farmec. Detalii pot fi văzute AICI

Întrebat de ce multe doze de vaccin sunt păstrate în centre din mediul rural și nu sunt alocate în centre de vaccinare din orașe unde locurile se epuizează foarte repede, Valeriu Gheorghiță a explicat că dozele sunt alocate pe centre regionale, iar de acolo sunt trimise către centrele locale în funcție de programări, arată Hotnews.

"A fost dezbătută în ultimele zile această idee. În principiu, toate centrele de vaccinare nu au doze în centru decât pentru două sau trei zile, în funcție de numărul de persoane programate.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Deci, practic, în centrele care au locuri libere nu stau doze care sunt nefolosite.
Centrele regionale de depozitare au aceste doze, ele sunt alocate către aceste centre în funcție de persoanele care sunt programate. Ca atare, dacă ai centre care au un grad maxim de ocupare, evident că acolo vei distribui acele doze. Noi facem necesarul de doze și stocurile le evaluăm în funcție de capacitatea maximală de vaccinare în toate centrele”, a susținut medicul, precizând că 65% dintre centrele de vaccinare sunt deschise în mediul urban.

INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business

Gheorghiță spune că, "în mod deosebit", următoarele centre de vaccinare vor fi deschise în aglomerările urbane, dar "e firesc să existe și în mediul rural".

"Sunt județe și localități din mediul rural care se plâng că nu reușesc să se programeze pentru că vin persoane din alte județe și se programează. Este o competiție naturală. Noi nu am dorit să limităm posibilitatea de programare, pentru a avea fiecare libertatea de a se programa acolo unde dorește și în funcie de programul pe care îl are", a adăugat Gheorghiță.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
centre