Apele Române anunță că 33 de secțiuni de monitorizare au debite sub cel minim necesar, iar 405 localități din 13 județe sunt alimentate restricționat cu apă.
Instituția transmite că face în continuare apel la identificarea și adoptarea unor practici corecte în direcția folosirii raționale a resurselor de apă și pe cât posibil a economisirii acestora, scrie G4Media.ro.
La nivel național, sunt 696 de localități alimentate restricționat din sursa de apă de suprafață și din subteran. Cele mai afectate de secetă rămân județele din zona Moldovei, în special localitățile mici și satele unde alimentarea este asigurată fie din sursa de apă de suprafață, fie din subteran.
• 291 de localități (din 24 județe: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Maramureș, Sibiu, Hunedoara, Alba, Olt, Teleorman, Brașov, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Buzău, Ialomița, Dolj, Gorj și Bihor);
• 405 din foraje/fântâni (din 13 județe: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Neamț, Bacău, Suceava, Vrancea, Olt, Gorj, Dolj, Hunedoara, Maramureș). Aceasta înseamnă un procent de 20-30% din numărul total al fântânilor de la nivel național.
Administrația Națională „Apele Române” face în continuare apel la identificarea și adoptarea unor practici corecte în direcția folosirii raționale a resurselor de apă și pe cât posibil a economisirii acestora.