România, pe ultimul loc în UE după ponderea cheltuielilor pentru protecție socială în PIB, în 2015

România, pe ultimul loc în UE după ponderea cheltuielilor pentru protecție socială în PIB, în 2015
scris 8 dec 2017

În Uniunea Europeană, cheltuielile pentru protecția socială au reprezentat, în medie, 29% din PIB în anul 2015, România fiind pe ultimul loc în UE la acest indicator în condițiile în care cheltuielile pentru protecție socială au reprezentat doar 14,6% din PIB, față de peste o treime din PIB în Franța, Danemarca și Finlanda, arată datele publicate vineri de Eurostat.

ANALIZĂ Comerțul cu bunuri de larg consum: deși 99,5% din companii sunt românești, cele deținute de străini reușesc să obțină majoritatea profitului. Datoriile, plătite mai rapid de străini CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Comerțul cu bunuri de larg consum: deși 99,5% din companii sunt românești, cele deținute de străini reușesc să obțină majoritatea profitului. Datoriile, plătite mai rapid de străini
Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, dacă la nivelul UE ponderea cheltuielilor pentru protecție socială în PIB a crescut ușor de la 28,6% din PIB în 2010 până la 29% din PIB în 2015, în România s-a înregistrat o evoluție contrară, ponderea cheltuielilor pentru protecție socială în PIB scăzând de la 17,3% din PIB în 2010 până la 14,6% din PIB în 2015, ,arată Agerpres.

 Ponderea pensiilor de vârstă și de supraviețuitor în totalul cheltuielilor pentru protecția socială era cea mai mare în Grecia (65%), Italia și Portugalia (ambele cu 58%), România și Cipru (ambele cu 55%), la polul opus fiind Irlanda (33%), Luxemburg și Germania (ambele cu 39%).

viewscnt
Afla mai multe despre
protectie sociala
pib