Societatea comercială Hidro Prahova, firmă a Consiliului Județean Prahova care asigură distribuția de apă în mare parte a județului, anunță că la nivelul companiei a desfășurat un control intern după ce primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a reclamat pe Facebook faptul că a găsit în primărie documente care arată că de mulți ani în oraș a fost furnizată apă infestată. În urma verificărilor, compania confirmă, în urma primelor concluzii, că din 2018 și până 2020 de șase ori probele de apă au arătat că aceasta era infestată cu Clostridium Perfringens.
Primarul municipiului Câmpina a publicat pe Facebook mai multe documente datând din anii anteriori, care arată că probele de apă recoltate din unele zone din oraș nu se încadrează în parametrii de potabilitate, analizele realizate de Direcția de Sănătate Publică indicând prezența bacteriei Clostridium Perfringens.
„Pentru că în continuare fostul viceprimar Pițigoi susține că nu a știut nimic despre infestarea apei cu clostridium, vreau să merg până la capăt și să demonstrez că minte. O fac cu documente, pentru ca toată lumea să vadă ADEVĂRUL! O fac ultima dată, am lucruri mult mai importante de făcut și de rezolvat pentru acest oraș și pentru cetățeni, acei cetățeni pe care câțiva ani la rând nu i-a anunțat nimeni că apa nu este potabilă. S-au făcut doar schimburi de adrese scrise între Primărie, Hidroprahova și DSP, dar oamenilor nu le-a spus nimeni nimic, ceea ce mi se pare extrem, extrem de grav!”, a scris actualul primar, Alin Moldoveanu, pe rețeaua de socializare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
După acuzațiile edilului, Hidro Prahova anunță că actuala conducere a societății a dispus verificări interne.
„Având în vedere informațiile prezentate public cu privire la semnalarea cazurilor de infestare cu bacteria Clostridium perfringens a apei potabile din municipiul Câmpina, în perioada 2018-2020, precum și implicațiile acestor incidente, actuala conducere a societății HIDRO PRAHOVA SA, care a preluat managementul companiei începând din 7 iunie 2021, a dispus un control intern privind identificarea și gestionarea situațiilor de neconformitate legate de furnizarea apei potabile în municipiul Câmpina, pe parcursul intervalului indicat. Concluziile preliminare ale controlului intern au relevat următoarele: Incidente similare de infestare a apei cu bacteria Clostridium au fost raportate astfel: 2018 – 3 incidente, 2019 – 1 incident și 2020 – 2 incidente. Pentru incidentele semnalate în perioada 2018-2020, operatorul HIDRO PRAHOVA SA a executat procedurile standard prevăzute în astfel de situații, care au constat în lucrări de igienizare și spălare a sistemului vizat de neconformitățile semnalate de Direcția de Sănătate Publică Prahova. După finalizarea acestor etape, au fost prelevate probe, atât de către operatorul HIDRO PRAHOVA SA, cât și de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, rezultatele confirmând absența bacteriei”, a replicat compania.
CITEȘTE ȘI Touroperator: 250.000 de români sunt așteptați în Bulgaria pe final de august și septembrie. Bulgaria rămâne pe lista verde și reconfirmă eliminarea oricăror restricții pentru turiștii români Compania precizează că „un caz special este cel din august 2020, când după notificarea cu privire la apariția incidentului, la verificarea imediată a operatorului prin efectuarea de analize, sesizarea Direcției de Sănătate Publică nu s-a confirmat, rezultatul fiind comunicat și acceptat de ambele instituții, la începutul lunii septembrie 2020”.a
Reprezentanții HIdro Prahova menționează că firma a informat autoritățile locale despre apariția neconformităților și rezolvarea acestora, conform planurilor de măsuri existente la datele respective, „dar populația municipiului Câmpina nu a fost anunțată similar procedurilor derulate în anul 2021 (postare pe site, afișare în locurile publice, mesaje RO ALERT, distribuirea de flyere pentru informarea directă a cetățenilor)”.