Poșta Română va transforma unele departamente vechi din administrația centrală în unități de afaceri independente, va reașeza procesele decizionale și va numi o nouă echipă managerială, precizând totuși că această reorganizare este un proces de durată și va fi implementat prin decizii de management succesive, dar care la final vor avea ca efect schimbarea fundamentală a modului de funcționare a administrației centrale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acum, compania precizează că, dintr-o structură de control, administrația va deveni o structură de susținere a rețelei, inclusiv prin reducerea numărului de posturi din aparatul central administrativ.
Unitățile de afaceri au misiunea să atragă business și vor opera independent față de administrația centrală.
“În primul rând țintim să eliminăm birocrația. Cu acest pas făcut, putem implementa mult mai ușor proiectele noastre de business. Pentru că dorim să schimbăm total paradigma: dintr-o companie centrată pe instituția hârtiei, vrem să devenim o companie agilă, care să răspundă nevoilor pieței. Și, pe de altă parte, să ne putem îndeplini mult mai bine și misiunea socială.
Am început, așadar, restructurarea, prin a schimba vechii directori, cărora le mulțumim pentru munca de zeci de ani din Poștă. Avem, în acest moment, o echipă nouă de manageri, oameni cu viziune proaspătă și consistentă, oameni cu idei noi, orientați spre piața globală. Am păstrat în această echipă, însă, și manageri cu foarte multă experiență în Poștă”, spune Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.
El asigură că activitatea Poștei nu va fi perturbată de restructurări.
CITEȘTE ȘI Cătălin Manoli, directorul fabricii Danone România, preia conducerea fabricii Danone Aldaia din Spania"Încercăm să reașezăm salariile pentru a crește veniturile tuturor”, a spus atunci directorul.
Directorul Poștei Române afirma că ”este nevoie de o schimbare administrativă în cadrul companiei, să se mute de la o structură de control către una de suport pentru operațional, să se pună mai mult acces pe interacțiunea cu clientul și, în al doilea rând, să se tehnologizeze”.
”Trebuie să investim în angajații noștri, ceea ce înseamnă măriri de salarii, condiții de lucru mai bune, de la salarii crescute, venituri crescute, la uniforme sau orice altceva ce ține de locul de muncă”, a precizat Ștefan.
Directorul Poștei Române a mai spus că numărul de salariați trebuie să se ajusteze în funcție de nevoile companiei, dar fără concedieri sau schimbări bruște de personal.
Întrebat dacă vor fi totuși disponibilizări, Valentin Ștefan a arătat că Poșta Română are nevoie de angajați. ”Avem nevoie de forță de muncă, angajăm oameni, cine vrea să lucreze, poate să vină, este nevoie”, a arătat el, precizând că ”sunt unele structuri în cadrul administrației centrale de care compania nu mai are nevoie, și aceștia vor avea posibilitatea să își desfășoare activitatea în operațional.
”Posța Română desființează posturi, nu dă afară oameni, probabil vor fi unii angajați care nu vor dori să își schimbe activitatea și vor fi concediați. Avem mai multe direcții care vor fi comasate, posturile de conducere se vor schimba, vor fi mai puțini șefi, asta ne dorim, debirocratizare, folosirea tehnologiei mai mult”, a mai spus Stefan.
Despre poștași, directorul a arătat că au un număr mare de angajați, în operațional, cu salariul minim sau puțin peste.
”Ne dorim să aibă salarii mai bune, să fie mai productivi. O să încercăm să îi ajutăm să își crească veniturile, prin sistem de bonusare, să primească parte din profitul Poștei Române”, a spus Valentin Ștefan.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Andrei Lișinschi intră pe piața rezidențială cu un proiect amplu, dezvoltat pe un teren de la George BecaliEl a mai afirmat că Poșta va renova oficiile poștale, peste 200 urmând să fie renovate anul acesta. ”Încercăm să cumpărăm uniforme pentru angajații noștri, pare mărunt, dar e importtant să aibă acest simbol, al uniformei”, a spus directorul.
Valentin Ștefan s-a referit și la majorarea de salarii din companie. El a arătat că bani sunt, pentru că Poșta Română suferă de lipsa optimizării și trebuie să ne asigurăm că nu mai sunt cheltuiți aiurea.
El a explicat că un mic de angajați, sub 1.000, aveau venituri decente și peste 20.000 de angajați aveau salariul minim pe economie.
”Încercăm să reașezăm salariile pentru a crește veniturile tuturor”, a mai afirmat Ștefan.
Profit.ro a anunțat recent că poștașii se pregătesc să urce pe biciclete electrice.