Procurorii Tribunalului București au dispus reținerea a 15 persoane, între care doi polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei, șase polițiști locali și 5 reprezentanți ai unor firme de transport beton, în urma perchezițiilor făcute în București și Ilfov.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au finalizat, miercuri seară, activitățile în dosarul care vizează infracțiuni de trafic și cumpărare de influență, luare și dare de mită și abuz în serviciu și în cadrul căruia au fost făcute percheziții în București și în județul Ilfov.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Au fost reținute 15 persoane, dintre care 2 fără calitate specială, 2 polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, 6 polițiști locali și 5 reprezentanți ai societăților de transport beton, scrie News.ro.
A fost dispusă măsura controlului judiciar față de 5 persoane, dintre care 1 polițist din cadrul Brigăzii Rutiere București și 4 reprezentanți ai societăților de transport beton.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, au pus în executare 23 de mandate de percheziție domiciliară la adrese din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de trafic de influență, cumpărare de influență, luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu.
Totodată, au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 20 de suspecți, precum și citații pentru 15 martori, toate aceste persoane urmând a fi audiate
de către organele de urmărire penală la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și la sediul Direcției Generale Anticorupție.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov.
Potrivit unor surse judiciare, persoanele suspectate ar fi polițiști care, în schimbul unor sume de bani, nu aplicau sancțiuni transportatorilor care nu aveau autorizații speciale pentru a intra cu autovehiculele de transport beton în Capitală. Banii ajungeau la polițiști prin intermediul unor persoane care îi cunoșteau pe aceștia. Polițiștii primeau o parte din bani si „închideau ochii” la lipsa autorizațiilor. O astfel de autorizație putea ajunge și la 3.000 de lei pe zi, in funcție de zonă si de tonaj, au mai precizat sursele citate.