Noul an școlar începe astăzi. Elevii se întorc în bănci, dar nu se știe pentru cât timp. Bilanțul COVID e dublu față de anul trecut

Noul an școlar începe astăzi. Elevii se întorc în bănci, dar nu se știe pentru cât timp. Bilanțul COVID e dublu față de anul trecut

Foto: Inquam Photos / George Călin

scris 13 sep 2021

Noul an școlar 2021-2022 începe luni, 13 septembrie. Este al doilea an la rând când școala începe în vremuri de pandemie. Și deși mulți își puneau speranțe într-o ameliorare a situației epidemice, lucrurile stau mai rău decât anul trecut. Bilanțul cazurilor de COVID a depășit 2.000 de cazuri pentru a șasea zi la rând și e aproape dublu față de cel înregistrat acum un an. Duminică au fost 2.255 de cazuri de infectări, față de 1.311 câte erau în 12 septembrie anul trecut.

Ministerul Educației a cerut directorilor să ia măsuri astfel încât să nu se creeze aglomerări în curțile școlilor în prima zi de școală. Cu toate acestea, mai mulți politicieni au anunțat deja că vor participa la festivitățile de deschidere. Dacă anul trecut părinții nu s-au putut bucura alături de copiii lor de emoția primei zile de școală, de data aceasta părinții vor putea să participe la festivitățile de pe 13 septembrie. Trebuie să aibă mască de protecție și să respecte distanța de siguranță față de ceilalți.

Urmărește-ne și pe Google News
Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Elevii se întorc fizic în bănci, dar nu se știe pentru cât timp. Ministrul educației este, la rândul lui, destul de pesimist. S-ar putea să fie vorba doar de o lună. La jumătatea lunii octombrie, rata de incidență ar putea ajunge la 6 la mie, limita de la care se trece în online.

Pentru 7.000 de elevi școala începe, de altfel, direct online. În cazul a 5.000 dintre ei, nu este vorba de COVID, ci de mai vechile probleme de infrastructură, scrie Digi 24

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Noul an școlar începe luni și va avea 34 de săptămâni, împărțite în două semestre. Un număr de 2.400 de elevi nu încep școala cu prezență fizică întrucât localitățile în care învață au depășit rata de infectare de 6 la mie. Peste 13.000 de polițiști, alături de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, asigură ordinea și siguranța în prima zi de școală.

Conform calendarului de pe site-ul Ministerului Educației, semestrul I se va desfășura între 13 septembrie și 22 decembrie, având 14 săptămâni de cursuri. Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni de cursuri, din 10 ianuarie până în 10 iunie.

Copiii din grădinițe și elevii din clasele primare vor avea vacanță între 25 și 31 octombrie, iar vacanța de iarnă a elevilor va fi între 23 decembrie și 9 ianuarie. Vacanța de primăvară este programată între 15 aprilie și 1 mai, iar vacanța de vară va începe în 11 iunie.

Pentru elevii din clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie în 27 mai.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie în 3 iunie, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică (exceptând clasele terminale), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
scoala
elevi
pandemie