Termenul evaluării preliminare care vizează 8.000 de clădiri din București este finalul anului 2025, a declarat primarul general, Nicușor Dan.
„Strict pe chestiunea cu blocurile comuniste s-a întâmplat un lucru bun în anul 2022, s-a schimbat legea consolidării clădirilor cu risc seismic – anterioara era din 1994 și avea niște probleme – și în 2023 au apărut și niște norme meteodologice. Ce a spus ministerul foarte bine? A spus, în loc să ne apucăm să expertizăm cumva haotic, pentru toate clădirile care au o anumită vechime și o anumită înălțime, sunt cam 8.000 în București, facem așa-numita evaluare preliminară, care durează o zi.
Practic, sunt un inginer și cu un asistent care într-o zi fac o evaluare preliminară, care nu este expertiză”, a declarat Nicușor Dan, la B1TV.
„Ne-am dat cu toții termen finalul lui 2025, pentru ca toate aceste clădiri, 8.000 în București, care au o anumită vechime și o anumită înălțime, este și un punctaj în acea metodologie, să fie clasate să vedem care este nevoia de intervenție (…). Nu pot eu să fac o estimare, dar față de lista de clădiri cu risc seismic pe care o avem acum mă aștept să crească de două-trei ori”, a mai spus edilul.