Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

scris 31 mar 2021

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la doi ani și șase luni închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, el fiind acuzat că a primit bani de la zeci de părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul "Marie Curie" din București.

Medicul primise o condamnare cu suspendare și la instanța de fond - Tribunalul București, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei de 2 ani și 6 luni pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, perioadă în care medicul trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele două entități: SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA Sector 5 și Direcția Generală de Poliție Comunitară Sector 1 București.

De asemenea, Curtea de Apel București a dispus confiscarea de la Gheorghe Burnei a sumelor de 3.250 euro și 11.800 lei, însă instanța a anulat decizia Tribunalului București privind plata unei amenzi penale de 150.000 lei.

Medicul a primit o pedeapsă mai blândă, după ce instanțele au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor din 21 de infracțiuni de luare de mită într-o singură infracțiune de luare de mită (21 acte materiale).

AstraZeneca-Oxford, în centrul scandalului și suspiciunilor legate de calitatea vaccinului, îi schimbă numele CITEȘTE ȘI AstraZeneca-Oxford, în centrul scandalului și suspiciunilor legate de calitatea vaccinului, îi schimbă numele

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie 2017, fiind acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul "Marie Curie" din București.

Procurorii susțineau că există indicii privind săvârșirea de către Gheorghe Burnei a unor infracțiuni contra vieții și integrității corporale sau sănătății, în care victimele sunt minori aflați anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care medicul ar fi agravat-o prin acțiuni intenționate.

Conform documentelor întocmite de procurori, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinții ai căror copii urmau să fie operați, însă după ce efectua intervențiile chirurgicale le permitea acestora "să îl gratifice" cu diverse sume.

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenției chirurgicale, încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donație. Persoanele care ajungeau la Burnei și care îi ofereau mită erau părinți ai căror copii aveau anumite deficiențe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Testarea și vaccinarea împotriva COVID-19 - în farmacii CITEȘTE ȘI Testarea și vaccinarea împotriva COVID-19 - în farmacii

Potrivit anchetatorilor, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenție chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinți să îi dea bani sau alte foloase pentru efectuarea operațiilor.

Procurorii mai susțineau că medicul apela și la amenințări cu refuzul efectuării operației dacă părinții nu se conformau cererilor sale.

Presa a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxație congenitală la șold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenții chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operațiile nu au reușit însă, iar fata este acum imobilizată la pat.

viewscnt
Afla mai multe despre
gheorghe burnei
luare de mita