Măsurile avansate de guvernanți nu îi mulțumesc pe transportatori și fermieri. Lider: Nu s-a ajuns la niciun acord. Protestele continuă

Măsurile avansate de guvernanți nu îi mulțumesc pe transportatori și fermieri. Lider: Nu s-a ajuns la niciun acord. Protestele continuă
scris 14 ian 2024

Unul dintre liderul fermierilor, Dănuț Andruș, a afirmat duminică, după întâlnirea avută la Ministerul Finanțelor că nu s-a ajuns la niciun acord și că protestele vor continua.

“În urma întâlnirii cu domnul ministru al Finanțelor,  declarăm că nu s-a ajuns la niciun acord, motivând legislația europeană. Prin acorduri asumate de România la Comisia Europeană, nu s-au găsit soluții pentru reducerea cheltuielilor bugetare în toate domeniile. În concluzie, protestul nostru va continua la nesfârșit, până când aceste autorități vor înțelege că neputința dumnealor de a gestiona o țară este reală. Din păcate, avem lista revendicărilor pe agricultură și pe transport, iar din acele revendicări nu s-a acceptat decât o singură revendicare, aceea cu profitul reinvestit în fermă și în transport. Asta înțelege domnul ministru să susțină economia românească, neputând justifica incompetența statului de a gestiona banul public. S-au acceptat toate, dar nu se poate niciuna. Asta este concluzia. Totul se motivează pe Comisia Europeană, totul se motivează legislativ. Ne trimite domnul ministru la  cei care au scris PNRR”, a declarat, la ieșirea din Ministerul Finanțelor, Dănuț Andruș, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Andruș a precizat că protestele vor continua.

Eurogrupul verifică dacă zona euro nu a intrat în recesiune tehnică CITEȘTE ȘI Eurogrupul verifică dacă zona euro nu a intrat în recesiune tehnică

“Vom protesta pentru că este singura noastră formă de a striga necazul acestor două clase sociale și a multora care sunt în România pe anumite teme. Ministerul Finanțelor avea măsuri concrete pe care putea să le ia în calcul”, a mai transmis unul dintre liderii fermierilor.

Dănuț Andruș a amintit că au existat niște facilități pentru diverse categorii care au fost anulate.

“Dorim intervenția statului prin cadre legislative. Nu cerem bani, nu cerem benzină. (…) Nu suntem noi obligați să suportăm datoria publică a statului român. (…) Noi am avut niște exonerări în construcții, în agricultură, în IT, în transporturi, facilități pe care nu le mai avem”, a mai declarat Andruș.

El a mai anunțat că problemele protestatarilor sunt legate de mai multe instituții.  

“Problemele noastre nu sunt legate doar de agricultură sau de transporturi, sunt legate de toate instituțiile statului, inclusiv Banca Națională. Sunt reguli făcute pe care nu le mai putem suporta. Noi nu mai suntem bancabili, nu mai avem posibilitatea să ne desfășurăm activitatea în țară. Suntem pribegi în țara noastră. Nu se poate așa ceva”, a mai declarat Dănuț Andruș.

FOTO Regele Danemarcei Frederik al X-lea a urcat pe tron, succedându-i mamei sale, regina Margrethe a II-a CITEȘTE ȘI FOTO Regele Danemarcei Frederik al X-lea a urcat pe tron, succedându-i mamei sale, regina Margrethe a II-a

Profit.ro a arătat că Finanțeile au propus protestatrilor măsuri legate de profit reinvestit, subvenții și Legea prevenirii, dar au refuzat cereri privind diurnele, facilități fiscale, scutire de accize.

De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a redactat o serie de propuneri pentru transporatori în privința RCA, între care posibilitatea de suspendare a contractului, de plată în rate, modificarea modului de calcul al tarifului pentru polițe pe perioade mai mici de 12 luni. Și în acest caz liderul protestatarilor a declarat că nu s-a ajuns la un numitor comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
transportatori
fermieri
protest
masuri
guvern
finanțe
asf