MAE, atenționare de călătorie pentru Germania

MAE, atenționare de călătorie pentru Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2024

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Federală Germania, Landul Bavaria, că autoritățile locale au emis avertismente de furtuni puternice (cod portocaliu, nivel 2) pentru mai multe localități, urmare a precipitațiilor abundente care au produs inundații locale și ruperea unor baraje.

MAE arată într-un comunicat că au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă în continuare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”De asemenea, există și unele perturbări ale traficului feroviar și rutier. Pentru gestionarea situației, autoritățile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forțele de intervenție pentru protecția civilă”, subliniază ministerul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cetățenii se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică, accesând pagina de Internet https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warnWetter_node.html.

Situația detaliată a avertismentelor oficiale pentru fiecare localitate bavareză afectată poate fi consultată la pagina de Internet: https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warntabellen/warntab_bay_node.html.

”Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: +4989553307, +498998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență. Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următorul telefon de permanență al oficiului consular: +491602087789”, se precizează în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://munchen.mae.ro, https://meteoalarm.org, și https://www.mae.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
avertisment calatorie
mae
germania
bavaria