LISTA Protecția Consumatorilor a dat amenzi de peste 800.000 lei unor unități din Centrul Vechi al Capitalei

LISTA Protecția Consumatorilor a dat amenzi de peste 800.000 lei unor unități din Centrul Vechi al Capitalei
scris 17 oct 2023

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat amenzi de peste 800.000 lei unor operatori economici din Centrul Vechi al Capitalei și au propus închiderea temporară a două unități pe o perioadă de până la 6 luni la 12 luni.

"Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat o amplă acțiune de control la 82 de operatori economici care își desfășoară activitatea în Centrul Vechi din Capitală, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul activităților de comercializare a produselor alimentare și nealimentare, precum și de prestare a serviciilor alimentare și nealimentare, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Deputații au modificat Codul penal. Angajații din domeniul feroviar care provoacă accidente de cale ferată din cauza alcoolului sau drogurilor, riscă închisoare de la 3 la 10 ani CITEȘTE ȘI Deputații au modificat Codul penal. Angajații din domeniul feroviar care provoacă accidente de cale ferată din cauza alcoolului sau drogurilor, riscă închisoare de la 3 la 10 ani
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat, până în acest moment - verificările fiind în curs - următoarele sancțiuni: amenzi contravenționale în valoare de peste 800.000 lei, 22 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a peste jumătate de tonă de produse alimentare neconforme în valoare de aproximativ 22.000 lei, oprirea temporară de la comercializare a unor produse nealimentare neconforme, în valoare de circa 90.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 23 operatori economici (17 unități, 1 spatiu de preparare, 2 aparate de cafea, 3 blocuri alimentare), închiderea temporară a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni, pentru 2 operatori economici (Corbu Proiect Impex SRL și Covaci Cult SRL (Bazaar), propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru SC Covaci Cult", se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Operatorii economici sancționați cu oprirea temporară a prestării serviciilor sunt: GMC Pub SRL - bloc alimentar, Tephra Resto SRL (Distrikt) - bloc alimentar, Business Entertaiment SRL- bloc alimentar, Arkay Capital SRL (Old Habits Pub), Lounge Parteners (Bound Club&Bar), MLS Investments Trading (Chopstix), M&S Top Media Beta Srl (Il Peccato), Emira L C S.&CO SRL (Bistro Les Bourgeois), Lebanese Expert Sweets SRL, Black Spirit SRL, Thelos Lux SRL (Xclusive Pub) (Lipscani, nr.36), Data Expert Cont SRL, Corbu Proiect Impex SRL, Thelos Lux SRL (Xclusive Pub) (Stavropoleos nr.8), Waffle Expert SRL - spațiu de preparare, Smarald Company SRL - 2 aparate cafea, Covaci Cult SRL (Bazaar), Legalzic Petrana Com SRL, DB.RB.Impex SRL( Bublle Tea), Aylin Media SRL (Saray), Thelos Lux SRL (Xclusive Pub) (Calea Victoriei 12C), Mon Service Internațional SRL, Restaurant chinezesc, Avanti Victoria SRL.

ANPC precizează, în context, că unii dintre acești operatori economici au remediat deficiențele constatate și și-au reluat activitatea.

FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi declanșează expansiunea în Belgia. A recrutat CEO de la cel mai mare operator local și caută angajați. "Vizăm sute de mii de clienți și suntem aici pentru a rămâne. Belgienii plătesc în exces de prea mulți ani!"

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, comercializarea unor produse textile fără informații privind compoziția fibroasă traduse în limba română, pe etichete, comercializarea unor produse cosmetice fără informații cu privire la denumirea și adresa importatorului, comercializarea unor produse cosmetice fără a avea informațiile privind precauțiunile speciale, denumirea și funcția acestora traduse în limba română, pe etichete, utilizarea unor produse cosmetice fără evidențierea datei deschiderii flaconului.

Totodată, au fost identificate folosirea unor agregate frigorifice cu chedere murdare, neigienizate, cu resturi alimentare, cu vopsea exfoliată și pete de rugină, utilizarea unor cuptoare fără a fi igienizate, utilizarea unor materii prime cu modificări vizibile organoleptice, alterate, în afara termenului de valabilitate, folosirea unor mașini de gheață cu filtru neigienizat și cu urme de rugină și depozitarea pe paviment a ambalajelor și băuturilor răcoritoare.

"Pentru a se putea numi o afacere ca fiind românească, ar trebui să se plece de la ideea că respectă, în primul rând, consumatorul român. Se pare că unele locații din Centrul Vechi al Capitalei au uitat acest amănunt. Igiena, curățenia și respectarea actelor normative în vigoare par facultative pentru unii dintre operatorii economici din zona cu, poate, cel mai mare impact social. A te plânge că nu îți merge afacerea nu este o scuză pentru batjocorirea consumatorilor. Dacă, în schimb, alegi să încasezi în continuare banii acestora, atunci la pachet trebuie să vină și respectul. Pare că mesajele noastre ferme au nevoie de subtitrare pentru a fi înțelese așa cum trebuie", a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrul vechi
amenda