IGPR: Peste 150 de percheziții în dosare penale cu infracțiuni economice, fiind luate măsuri asiguratorii în valoare de peste 8 milioane de lei

IGPR: Peste 150 de percheziții în dosare penale cu infracțiuni economice, fiind luate măsuri asiguratorii în valoare de peste 8 milioane de lei
scris 30 sep 2017

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Române au efectuat, în ultimele două săptămâni, peste 150 de percheziții în dosare penale cu infracțiuni economice și au pus în aplicare 22 de mandate de aducere. Față de nouă persoane au fost dispuse măsuri privative de libertate, iar valoarea măsurilor asiguratorii depășește 8.300.000 de lei.

În perioada 18 – 29 septembrie, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au efectuat 157 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 22 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

Urmărește-ne și pe Google News

În cadrul cauzelor penale instrumentate, au fost dispuse măsuri privative de libertate față de nouă persoane și au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri în valoare totală de peste 8.300.000 de lei, informează News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

De asemenea, au fost aplicate 1.821 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 2.200.000 de lei.

S-a dipus indisponibilizarea a 190 kilograme de tutun, 123.160 de țigarete, 96.000 de tuburi pentru umplut cu tutun, 23 de dispozitive de injectat tutburi, 1.270 de litri de alcool, 11 autoturisme, 23 de aparate tip slot machine și 2.520 de articole vestimentare.

De exemplu, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale ale Poliției Române, cu sprijinul Europol și sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza județului Brașov.

Activitățile s-au desfășuart la sediul unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de punere la dispoziția publicului a operelor purtătoare de drepturi conexe, retransmiterea prin cablu a operelor purtătoare de drepturi conexe, racordarea fără drept la servicii de programe cu acces condiționat și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, începând din anul 2014, cei în cauză ar fi pus la dispoziția publicului, prin intermediul unui site online, fără acordul titularilor, programe de televiziune cu acces condiționat.

În schimbul acestui serviciu, ar fi fost încasați peste 1.500.000 de lei din plata abonamentelor ce oferă acces la aceste programe, sume de bani care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
dinfractiuni
economice
trafic