Faza II a Parcului Liniei, din cartierul bucureștean Militari, amenajat pe o fostă cale ferată ce deservea mai multe fabrici, a fost finalizată, construcția fiind prezentată drept cel mai mare parc din București după Revoluție, cu peste 8 hectare.
Urmează Faza III a parcului Liniei, Parcul Lacu Morii (inclusiv malul Sudic), Parcul Grozăvești, Parcul de la Serele Militare (Ghencea).
Primăria Sectorului 6 a început lucrările de amenajare a Parcului Liniei în mai 2022. Acesta se află în Militari și a fost practic amenajat pe fosta cale ferată, ce deservea mai multe fabrici, și terenul adiacent, pe o lungime de 400 de metri.
Lucrările au costat 15 milioane de lei.
CITEȘTE ȘI DECIZIE „Dreptul la reparare”: Producători obligați să repare bunul la un preț rezonabil, după perioada de garanție”În sfârșit, am reușit să începem lucrările la parcul de la Cora Lujerului. A durat foarte mult să obținem acest teren fost industrial, pe care-l vom reda comunității sub formă de parc. Le mulțumesc celor de la Ministerul Transporturilor și CFR, pentru că au înțeles nevoia publică a acestui proiect și sunt încrezător că toată linia va fi transformată într-un parc longitudinal, pentru că locuitorii din Militari nu au efectiv parcuri.Este o zonă extrem de poluată, este principala poartă de intrare în București și oamenii nu au unde să meargă. Copiii stau cu părinții sau cu bunicii lor la bulevard și nu este normal”, a declarat Ciprian Ciucu, la demararea lucrărilor.
Linia ferată nu mai este de ani buni folosită.
Parcul Linei include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână drydeck, hamace, fotolii tip puf.
De asemenea, arborii, arbuștii și plantele perene au fost plantați pe o porțiune de 5.000 mp din suprafața parcului.