Autoritățile atenționează: cum trebuie folosit telefonul în caz de cutremur

Autoritățile atenționează: cum trebuie folosit telefonul în caz de cutremur
scris 28 dec 2016

Rețelele de telefonie au o capacitate limitată de gestionare a apelurilor, se arată într-o informare transmisă de Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). În situații de urgență, o creștere bruscă a numărului de apeluri poate duce la suprasolicitarea rețelelor și, în cazuri extreme, chiar la blocarea acestora.

Pentru a evita blocarea rețelelor de telefonie în situații de urgență, cum ar fi un cutremur, ANCOM recomandă apelarea numerelor de telefon care sunt neapărat necesare, scurtarea, pe cât posibil, a conversațiilor, trimiterea de mesaje scurte (SMS) și folosirea internetului de pe telefonul mobil, Wi-fi sau date mobile pentru poștă electronică (mesaje instant pe platforme online precum WhatsApp, Facebook, Twitter etc. sau mesaje e-mail).

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, dacă familia sau prietenii sunt în afara zonei afectate, roagă pe unul dintre ei să le transmită celorlalți informații despre situația ta. În felul acesta, spune ANCOM, vei da un singur telefon în loc de mai multe.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În situații excepționale (cutremure, incendii, inundații) trebuie acordată prioritate apelurilor cu adevărat urgente, precum apelarea serviciului de urgență 112.

Sfaturi de concediu ale SRI: Evitați WI-FI-ul public! Ce recomandări sunt pentru populație și firme CITEȘTE ȘI Sfaturi de concediu ale SRI: Evitați WI-FI-ul public! Ce recomandări sunt pentru populație și firme

Apelurile efectuate doar pentru a discuta despre ce s-a întâmplat sau despre orice altceva decât o urgență contribuie la supraîncărcarea rețelelor de telefonie, se mai arată în informarea Autorității.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin  promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației.

Un seism a fost înregistrat miercuri la ora 01:20, acesta resimțindu-se puternic la București și în alte orașe. Potrivit datelor revizuite ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), epicentrul a fost în zona Vrancea, iar magnitudinea a fost de 5,3 grade pe scara Richter. Portalul EMSC afișează o magnitudine de 5,6 grade.

Inițial, INFP a raportat o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter. Magnitudinea a fost revizuită de două ori, la 5,4, respectiv 5,3 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost urmat de o replică cu o magnitudine de 2,9 grade Richter, care a avut loc la ora 05:01. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
cutremur
telecomunicatii
recomandari