Ateneul Român a primit, din partea Comisiei Europene, Marca patrimoniului european, o recunoaștere a rolului în istoria și cultura Europei.
Alte 6 situri din Uniunea Europeană au primit astăzi această recunoaștere.
CITEȘTE ȘI DECIZIE Data de la care cardul de energie poate fi folosit și pentru montarea de repartitoare a fost amânată
"Felicit din toată inima cele șapte entități și echipele din spatele lor. Astfel, numărul siturilor care beneficiază de Marca patrimoniului european ajunge la 67, în total. Împreună, acestea ne sporesc înțelegerea și aprecierea asupra culturii și istoriei Europei. Încurajez pe toată lumea să viziteze locurile: fiecare dintre ele este o experiență unică și îmbucurătoare", a declarat Iliana Ivanova, comisar pentru inovare, cercetare, cultură și educație.
Marca patrimoniului european este acordată monumentelor, siturilor naturale sau urbane, dar și obiectelor, bunurilor și patrimoniului imaterial. Aceasta recunoaște rolul lor esențial în istoria și cultura europeană, precum și în construirea a ceea ce este în prezent Uniunea Europeană.
Marca patrimoniului european prezintă unele diferențe față de Lista patrimoniului mondial UNESCO. Recunoașterea se concentrează pe promovarea valorilor simbolice europene și pe rolul semnificativ pe care aceste situri l-au jucat în istoria și cultura Europei.
Ateneul a fost construit între 1886 și 1888, după planurile arhitectului francez Albert Galleron.