Sistemul de monitorizare a elevilor din Sectorul 5 va fi furnizat de o firmă unde a fost acționar Bogdan Chirieac. Ceasurile inteligente, cumpărate direct de la I-Tom Solutions

Sistemul de monitorizare a elevilor din Sectorul 5 va fi furnizat de o firmă unde a fost acționar Bogdan Chirieac. Ceasurile inteligente, cumpărate direct de la I-Tom Solutions
scris 28 ian 2019

Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) a câștigat licitația organizată de Primăria Sectorului 5 pentru furnizarea unui sistem IT de monitorizare, prin dispozitive speciale cu senzor GPS, a elevilor în cazul cărora părinții vor să știe exact unde sunt în drumul spre școală sau la terminarea cursurilor. Sistemul va permite monitorizarea a minimum 10.000 de dispozitive cu senzor GPS (smartwatch, smartphone, tabletă ș.a). 

Contractul a fost semnat pentru 740.800 lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News

Sistemul va fi în dotarea Poliției Locale a Sectorului 5 și va monitoriza copiii care urmează cursurile școlilor publice din această zonă a Capitalei.

Monitorizarea va fi posibilă doar în baza unui consimțământ expres al reprezentantului legal al copilului (părinte/tutore) care urmează cursurile unei instituții publice de învățământ din sectorul 5.

"În urma acestor consultări, părinții care au dorit să se înscrie în programul propus au completat o adeziune prin care și-au exprimat în scris acceptul", a transmis Primăria Sectorului 5 la solicitarea Profit.ro.

FOTO+DOCUMENT Mașina lui Ceaușescu, vândută de ANAF la licitație. Fiscul vrea 30.000 de euro pe un ARO din anii \'70 CITEȘTE ȘI FOTO+DOCUMENT Mașina lui Ceaușescu, vândută de ANAF la licitație. Fiscul vrea 30.000 de euro pe un ARO din anii '70

Aplicația software de monitorizare va permite integrarea cu orice tip de dispozitiv echipat cu senzor care transmite informații despre poziționarea GPS (ceas tip smartwatch, smartphone, tablet, laptop, echipament GPS etc.) și va colecta datele transmise de către echipamentele dotate cu senzori GPS (zonă curentă, istoric zonă, traseu).

De asemenea, aplicația va permite vizualizarea poziției pe hartă în timp real și a traseului parcurs într-un anumit interval de timp (istoric), precum și crearea de grupe de echipamente cu senzori GPS pentru monitorizare (grupare pe clase, școli, cartiere etc.).

Totodată, aplicația va permite definirea de perimetre virtuale (electronic fence) și primirea de alerte în cazul în care este depășit perimetrul.

În plus, sistemul va permite activarea, dezactivarea și reactivarea senzorilor individuali sau a grupelor de senzori.

Un număr de 5.533 de ceasuri inteligente au fost achiziționate de Primăria Sectorului 5 pentru 27 de unități de invățământ. Suma achitată totalizează 1,745 milioane de lei, fără TVA.

Achizițiile au fost făcute de fiecare unitate de învățământ în parte, prin cumpărare directă și toate de la același furnizor, I-Tom Solutions SRL. Practic, prețul unitar a fost de aproximativ 316 lei/ceas.

Cine este I-Tom Solutions

Înființată în anul 2016, societatea este deținută de Andrei Gogan - 45%, Valeriu Filip - 45 și Andi-Claudiu Aparaschivei - 10%, conform www.termene.ro.

FOTO Antifrauda controlează comerțul cu mașini second-hand, 12 parcuri auto cu autoturisme au fost sigilate. Recomandări pentru cei care cumpără astfel de mașini CITEȘTE ȘI FOTO Antifrauda controlează comerțul cu mașini second-hand, 12 parcuri auto cu autoturisme au fost sigilate. Recomandări pentru cei care cumpără astfel de mașini

Specializată în activități de consultanță în tehnologia informației, afacerile I-Tom Solutions au atins 2,47 miloane de lei în 2017, de la 903.598 lei în anul precedent, iar profitul net a urcat la 228.469 lei, de la 22.263 lei în 2016.

Cine este CSR 

Înființat în 1994, CSR are peste 70 de salariați și desfășoară activități de telecomunicații prin rețele fără cablu (exclusiv prin satelit), potrivit datelor Ministerului Finanțelor.

De asemenea, firma este distribuitor autorizat în România al echipamentelor de radiocomunicații produse de grupul american Motorola.

La nivelul anului 2017, afacerile companiei au însumat 19,02 milioane de lei, de la 40,66 milioane de lei în 2016, iar profitul net a scăzut la 86.621 lei, de la 767.981 lei în anul precedent.

La începutul anilor 2000, potrivit datelor din Monitorul Oficial, societatea îi avea ca acționari pe Călin Radu și Bogdan Chirieac, atunci redactor șef adjunct la Adevărul și ulterior editorialist la Gândul, până în noiembrie 2007, în prezent analist politic la postul Romania TV și proprietar al publicației online DCNews.

El a demisionat de la Gândul după ce presa a relatat că CSR a câștigat numeroase contracte cu instituții ale statului, cum ar fi Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

CONFIRMARE FOTO Tranzacție: Clădirea Nokia România din Timișoara, vândută unei firme care recondiționează echipamente IT și care se extinde acum pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Tranzacție: Clădirea Nokia România din Timișoara, vândută unei firme care recondiționează echipamente IT și care se extinde acum pe piața imobiliară

În toamna anului 2006, Călin Radu a cedat acțiunile deținute la CSR, un pachet reprezentând 66% din capitalul social.

În august 2008, toate acțiunile au fost cesionate către Swiss Technlogy Financing AG Elveția.

La finele lunii iulie 2013, Călin Radu a reintrat în acționariatul CSR prin preluarea tuturor acțiunilor societății de la Swiss Technlogy Financing.

Potrivit datelor www.e-licitatie.ro (SEAP), CSR a câștigat în ultimii 10 ani contracte cu Serviciul Telecomunicații Speciale (STS), Ministerul Apărării Naționale, ROMATSA, Compania Națională a Huilei, Complexul Energetic Oltenia, Ministerul Finanțelor Publice sau Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav.

Un contract important câștigat de CSR a fost cu STS, în sumă de 8,48 milioane de lei, fără TVA, atribuit în decembrie 2016 prin negociere fără anunț de participare. Contractul prevede furnizarea de ecchipamente pentru dezvoltarea subsitemului TETRA-STS, conform SEAP.

De asemenea, în februarie 2018, Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor a atribuit CSR, în urma unei licitații deschise, un contract de 6,77 milioane de lei, fără TVA, conform www.termene.ro. 

În prezent, CSR este controlată de Călin Radu, cu o participație de 90%, restul titlurilor fiind proprietatea a trei angajați ai CSR, în urma cesiunii de către Radu a unor pachete minoritare de acțiuni la începutul acestui an.

Un studiu redactat anul trecut plasa Bucureștiul pe locul 9 în ceea ce privește orașele cu cel mai ridicat grad de siguranță din România, iar zonele în care bucureștenii se simt cel mai puțin în siguranța erau indicate ca fiind Ferentari, Rahova, Bucur Obor și Baicului, primele două din Sectorul 5.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria sectorului 5
licitatie
gps
monitorizare
elevi
copii
politia locala
gdpr
date personale