Regina Maria va intra în acest an în clubul companiilor cu afaceri de 100 milioane euro

Regina Maria va intra în acest an în clubul companiilor cu afaceri de 100 milioane euro
scris 1 mai 2016

Afacerile rețelei de sănătate Regina Maria vor atinge și chiar depăși în acest an pragul de 100 milioane euro, potrivit calculelor Profit.ro, atât ca urmare a creșterii organice de 20% estimată de companie, cât și a achizițiilor realizate până acum și a tranzacțiilor pe care le are în derulare. Anul trecut, Regina Maria a înregistrat o cifră de afaceri de 65 milioane euro, cu o creștere organică tot de 20%.

Pe segmentul de servicii medicale private, MedLife a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri peste 100 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News

De la începutul anului, Regina Maria a achiziționat spitalul Ponderas, specializat în chirurgie metabolică de avangardă, care devine și cea mai mare unitate spitalicească a rețelei.

Ponderas (fostul spital Delta Hospital) a fost deschis în anul 2011 și a avut o evoluție spectaculoasă, ajungând în cinci ani la afaceri de 16,1 milioane euro. Valoarea este cu 50% mai mare decât nivelul raportat în 2014, când a înregistrat și un profit net de 450.000 euro. Pentru 2016, fondatorul Ponderas Dr. Cătălin Copăescu estimează că spitalul va depăși 20 milioane euro cifră de afaceri. 

În aprilie, compania a anunțat și preluarea centrului medical Helios din Craiova, cu o cifră de afaceri de peste 800.000 de euro anul trecut. Și achizițiile vor continua.

Piața de servicii medicale private, în zodia schimbării: 10 tranzacții active în piață în acest moment CITEȘTE ȘI Piața de servicii medicale private, în zodia schimbării: 10 tranzacții active în piață în acest moment

”Ne uităm la mai multe ținte de achiziții. Vom face achiziții și pe partea de spitale, clinici și laboratoare. Nu avem o abordare oportunistică, ci o abordare strategică. Știm foarte bine cum vrem să arate Regina Maria până în 2020-2021 și ne-am făcut un plan de management pe anumite zone în care vrem să devenim lideri în calitatea actului medical, iar achizițiile ne vor ajuta să atingem aceste obiective. Avem în lucru tranzacții, dar anunțăm după ce semnăm. Încercăm să facem niște dealuri strategice, care să ne consolideze poziția ori într-un oraș sau o regiune sau în calitatea actului medical”, explica directorul general al Regina Maria, Fady Chreih, în urmă cu o lună pentru Profit.ro.

Regina Maria are un buget mare pentru investiții, atât pentru achiziții, cât și pentru clinici noi, dar directorul general al companiei nu a dorit să facă publică suma disponibilă.

”Continuăm greenfieldurile, ne întărim poziția în orașele în care suntem prezenți și intrăm în orașe noi. Investițiile sunt foarte mari. Nu vă pot spune, pentru că vrem să securizăm niște siteuri”, a mai spus Chreih.

Regina Maria a investit anul trecut șase milioane euro, inclusiv în deschiderea de locații noi în Iași, Timișoara, Cluj și Constanța.

În 2017, compania urmează să deschidă și un spital la Cluj, în urma unei investiții de 15 milioane euro.

Regina Maria investește 15 mil. euro la Cluj în cel mai mare spital al rețelei din afara Capitalei, construit în parteneriat cu Horia Ciorcilă CITEȘTE ȘI Regina Maria investește 15 mil. euro la Cluj în cel mai mare spital al rețelei din afara Capitalei, construit în parteneriat cu Horia Ciorcilă

În prezent, în cifre, rețeaua de sănătate Regina Maria înseamnă 25 locații proprii, 4 spitale, 2  maternități, 6 campusuri medicale, 8 centre de imagistică, 12 laboratoare acreditate, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară.

Anul trecut, compania și-a schimbat acționariatul, după ce fondul de investiții Advent și Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, au vândut rețeaua către fondul Mid Europa Partners, în cea mai mare tranzacție din istoria pieței, de 145 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
regina maria
afaceri
estimări