Radiocom va plăti peste 200.000 lei unui fost director general al companiei, demis în 2015 pentru că nu și-a atins obiectivele

Radiocom va plăti peste 200.000 lei unui fost director general al companiei, demis în 2015 pentru că nu și-a atins obiectivele
scris 12 feb 2017

Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) îi va achita lui Gabriel Grecu suma de 200.730 lei pentru daune interese, plus cheltuieli de judecată de 5.220 lei, conform unei hotărâri definitive a Curții de Apel București din 2 februarie, care a menținut decizia instanței inferioare din ianuarie 2016.

Grecu a condus SNR în perioada guvernării PSD din 2000 - 2004, a PSD - PDL din 2009 și în 2012-2015, în mandatul premierului Ponta.

El a fost revocat de la șefia operatorului pentru “neatingerea obiectivelor de performanță asignate”, fiindu-i reproșată nerespectarea calendarului de extindere a televiziunii digitale până la data stabilită, iunie 2015.

SNR a primit 5 oferte pentru paza bunurilor și clădirilor companiei. Contractul a fost estimat la 24,3 milioane de lei pe 2 ani CITEȘTE ȘI SNR a primit 5 oferte pentru paza bunurilor și clădirilor companiei. Contractul a fost estimat la 24,3 milioane de lei pe 2 ani

SNR a inițiat, în decembrie 2014, o licitație pentru realizarea unei rețele naționale de televiziune digitală în baza a trei licențe (multiplexe), contract estimat la 428,54 milioane de lei, fără TVA, dar compania nu a primit nicio ofertă la expirarea termenului, în luna februarie 2015.

Ulterior, în luna mai 2015, operatorul a inițiat o altă procedură de atribuire, care avea ca scop realizarea unei rețele naționale de televiziune digitală (prima parte) în baza unei licențe (multiplex), contract estimat la 101,6 milioane de lei, fără TVA, dar a anulat-o în august 2016, după ce instanța a menținut decizia prin care operatorul a respins, în urma unei reevaluări, oferta depusă de Frontal Communication în asociere cu GatesAir Inc (SUA).

La licitație s-a înscris și Ericsson România și Ericsson Suedia, dar oferta, inițial declarată câștigătoare de către SNR, a fost respinsă de instanță în urma unei contestații înaintate de Frontal Communication.

Plățile întârziate de Televiziunea Română obligă operatorul telecom SNR să se împrumute la bancă pentru a avea lichidități CITEȘTE ȘI Plățile întârziate de Televiziunea Română obligă operatorul telecom SNR să se împrumute la bancă pentru a avea lichidități

Demis în martie 2015, Grecu a atacat decizia de revocare la Tribunalul București o lună mai târziu. Instanța s-a pronunțat în favoarea fostului șef al SNR în ianuarie 2016, dar compania a atacat sentința la Curtea de Apel București.

Interesant este faptul că acționarii SNR nu au aprobat, anul trecut, contractarea, cu titlu de excepție, de servicii juridice pentru acest litigiu, cu o valoare maximă de 4.000 de lei, propunerea fiind respinsă pentru că nu era temeinic justificată. Astfel, operatorul a fost reprezentat în dosar de consilierii juridici ai companiei.

ASF a avizat majorarea capitalului social la Euroins cu 100 de milioane de lei CITEȘTE ȘI ASF a avizat majorarea capitalului social la Euroins cu 100 de milioane de lei

“Potrivit dispozițiilor OUG 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative, societățile naționale reglementate de Legea 31/1990, republicată, cu capital integral sau majoritar de stat, care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică, nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare. Șansele de câștig ar fi fost aceleași”, se arată într-un răspuns al SNR remis la solicitarea Profit.ro.

Controlată integral de Ministerul Comunicațiilor, SNR este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV). De asemenea, sub brandul Radiocom, SNR este furnizor de rețele și servicii de comunicații, transfer de date și Internet.

În 2015, afacerile operatorului au scăzut cu 15,3%, la 280,64 milioane de lei. De asemenea, pierderea SNR a crescut de la 1,7 milioane de lei la 28,3 milioane de lei.

 

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
snr
radiocom
litigiu
gabriel grecu
daune interese
plăți