Protestul transportatorilor s-a încheiat, după ce aceștia au ajuns la un acord cu Guvernul. Circulația a fost reluată în Piața Victoriei

Protestul transportatorilor s-a încheiat, după ce aceștia au ajuns la un acord cu Guvernul. Circulația a fost reluată în Piața Victoriei
scris 26 apr 2017

Protestul organizat de transportatori în Piața Victoriei - la care au luat parte aproximativ 800 de persoane, majoritatea taximetriști - s-a încheiat, în jurul orei 12.00, iar circulația a fost reluată în Piața Victoriei. Transportatorii au renunțat la protest după ce delegația acestora primită la Guvern a ajuns la un acord privind privind promovarea Ordonanței de Urgență (OUG) pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Delegația taximetriștilor a ajuns la un acord cu ministrul Consultării Publice și al Dialogului Social, Gabriel Petrea, pentru promovarea unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, care ar urma să fie adoptată în maximum 30 de zile, scrie News.ro.

"Va fi promovat, în maxim de 30 de zile, proiectul OUG de modificare a Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, transmis în consultare prealabilă de către MInisterul Transporturilor (...) către Ministerul de Interne și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației. Proiectul a fost întocmit în urma discuțiilor cu reprezentanții COTAR din 10 martie 2017. Se va menține dialogul pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor București-Ilfov. Sub rezerva deplină a acestor condiții, reprezentanții COTAR renunță la acțiunile de protest din 26, 27 și 28 aprilie", este textul acordului semnat de reprezentanții COTAR cu ministrul Petrea.

După discuțiile de la Guvern, transportatorii au început să plece din Piața Victoriei, din jurul orei 11.20.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 12.00, când circulația în Piața Victoriei - restricționată începând cu ora 5.00 - a fost reluată.

Protestul a început în jurul orei 9.00, iar la acesta au luat parte aproximativ 800 de persoane, majoritatea taximetriști, care au venit în Piața Victoriei cu mașinile - circa 600 de taxiuri și 90 de microbuze -, manifestanții solicitând în principal interzicerea Uber, măsuri mai dure împotriva pirateriei din domeniul transportului de persoane și majorarea tarifului taxiurilor din București.

Protestul a fost organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), care reclamă pirateria de pe piață, desfășurată în special prin cadrul platformei Uber.

Urmărește-ne și pe Google News
Așteptările românilor pentru creșterea veniturilor sunt la un nivel record – studiu GfK CITEȘTE ȘI Așteptările românilor pentru creșterea veniturilor sunt la un nivel record – studiu GfK

"Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în așa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancționată, iar aplicațiile de tip UBER să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcționeze legal, dacă vor să-și desfășoare activitataea în România. Cât timp există o legislație clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor și alții să funcționeze sfidând aceeași legislație, fără a fi sancționați", au reclamat reprezentanții COTAR.

La rândul lor, reprezentanții Uber au transmis că își doresc ca firma să funcționeze într-un cadru care definește serviciile noi.
”Suntem pro-reglementare - ne dorim să funcționăm într-un cadru care definește serviciile noi precum UBER și subliniem încă o dată dorința de a colabora cu autoritățile din România pentru a găsi o soluție de reglementare în linie cu recomandările Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de UBER.

viewscnt
Afla mai multe despre
protest transportatorilor
taxi
uber