Propunere Finanțe: Dacă firmele plătesc prejudiciile stabilite de ANAF, se renunță la plângerea penală

Propunere Finanțe: Dacă firmele plătesc prejudiciile stabilite de ANAF, se renunță la plângerea penală
scris 31 aug 2016

Ministerul Finanțelor va propune, prin pachetul privind combaterea evaziunii fiscale pe care îl pregătește, conceptul de plângere prealabilă, a anunțat ministrul de resort Anca Dragu. Acesta înseamnă că ANAF va renunța la plângerea penală dacă firmele cărora li s-au stabilit prejudicii plătesc sumele. În ultimul an, companiile au reclamat tendința inspectorilor de a face plângeri penale aproape după fiecare control.

„În pachetul pentru combaterea evaziunii vom propune acest concept de plângere prealabilă. ANAF trimite multe dosare către parchete, au fost circa 20.000 în ultimii 4-5 ani, care durează ani de zile, iar statul nu poate recupera prejudiciile, iar companiile pierd activitatea, pierd clienții. Cum facem să recuperăm din aceste prejudicii  și firmele să își continue activitatea? Vom propune plângerea prealabilă care înseamnă că după ce am trimis dosarul, dacă firma plătește suma, să se stingă urmărirea penală”, a declarat ministrul Anca Dragu la Realitatea TV.

Urmărește-ne și pe Google News

În ultimul an, companiile au reclamat tendința tot mai mare a ANAF de a înainta plângeri penale aproape după fiecare control.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
De ce a făcut ANAF o modă din sesizările penale: Încasează sume în plus blocând accesul companiilor la justiție CITEȘTE ȘI De ce a făcut ANAF o modă din sesizările penale: Încasează sume în plus blocând accesul companiilor la justiție

Dacă inspectorii înaintează o sesizare penală, în urma verificării, sumele stabilite în plus prin decizii de impunere nu mai pot fi contestate. Motivul este că orice cauză penală suspendă, până când instanța emite o hotărâre definitivă, soluționarea contestației împotriva actului fiscal.

viewscnt
Afla mai multe despre
plângeri penale anaf
prejudicii
controale