Profitul Albalact a crescut de 2,4 ori în primul trimestru

Profitul Albalact a crescut de 2,4 ori în primul trimestru
scris 13 mai 2016

Grupul Albalact, cel mai mare jucător pe piața românească a lactatelor, a avut în primul trimestru venituri nete de 125,3 milioane de lei (27,8 milioane de euro), în creștere cu 18,3% față de cele înregistrate în aceeași perioadă din 2015. Profitul a crescut de 2,4 ori, la 8,5 milioane lei (1,8 milioane euro).

În primele trei luni ale anului trecut, Albalact a raportat venituri de 105,9 milioane lei și un câștig de 3,5 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru anul în curs, producătorul român de lactate și-a bugetat afaceri în ușoară creștere, până la 456,3 milioane de lei (102 milioane de euro), potrivit deciziei adunării generale a acționarilor.

Producătorul Olympus, cu afaceri de 77 mil. euro în 2015, pregătește investiții de peste 10 mil. euro la fabrica din Brașov CITEȘTE ȘI Producătorul Olympus, cu afaceri de 77 mil. euro în 2015, pregătește investiții de peste 10 mil. euro la fabrica din Brașov

Albalact deține două fabrici de lactate - Albalact la Oiejdea și Rarăul la Câmpulung Moldovenesc - și o firmă de transport - Albalact Logistic, și are aproximativ 1.000 de angajați.

La începutul acestui an, compania Albalact, locul întâi pe piața lactatelor, a anunțat că va fi preluată de grupul francez Lactalis, care deține în România lactatele LaDorna și care ocupă locul șapte pe piața de profil.

Lactalis intenționează să inițieze o ofertă publică de preluare voluntară pentru întregul pachet de acțiuni al Albalact. Pentru început însă, Lactalis a încheiat un contract cu acționarii vânzători care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact, respectiv: Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited (44,85%) și RC2 (Cyprus) Limited (25,45%).

Ciurtin deține indirect acțiuni Albalact prin Crisware Holdings Limited și Croniar Holdings Limited.

Consiliul Concurenței analizează, în prezent, tranzacția prin care francezii de la Lactalis vor prelua, prin firma B.S.A. International, producătorul român și companiile la care acesta este acționar, respectiv Rarăul și Albalact Logistic.

Compania din Alba Iulia are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci branduri ale sale: Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul și Poiana Florilor.

Printre principalii competitori ai Albalact pe piața locală se numără FrieslandCampina, Danone, Covalact, Olympus.

viewscnt
Afla mai multe despre
albalact
profit
trimestru