Producătorul de ulei Prutul Galați, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața agricolă, apelează din nou la Raiffeisen Bank, acum pentru peste 40 milioane euro. Compania a intrat pe pierderi

Producătorul de ulei Prutul Galați, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața agricolă, apelează din nou la Raiffeisen Bank, acum pentru peste 40 milioane euro. Compania a intrat pe pierderi
scris 1 sep 2017

Compania Prutul Galați, unul dintre cei mai importanți distribuitori de îngrășăminte, pesticide și semințe și comerciant de materii prime agricole și de uleiuri vegetale, deținută de omul de afaceri Marian Andreev, își finanțează din nou achiziția de materie primă u credit de la Raiffeisen Bank, împrumutându-se de această dată cu peste 40 milioane euro.

Compania a mai apelat la credite de la aceeași bancă anul trecut, când a contractat 37,5 milioane euro, și în urmă cu doi ani, cu 24 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania, cu peste 530 de angajați, deține fabrica de ulei Prutul din Galați și o retea de 22 de capacități de depozitare a cerealelor și oleaginoaselor, cu o capacitate de 430.000 de tone, în Galați, Brăila, Călărași, Dolj, Iași, Olt, Ialomița, Teleorman și Constanța.

Tranzacție: Lidl cumpără un teren în București de la un furnizor de mobilă cu acționari chinezi, printre care un om de afaceri condamnat la închisoare pentru evaziune CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lidl cumpără un teren în București de la un furnizor de mobilă cu acționari chinezi, printre care un om de afaceri condamnat la închisoare pentru evaziune

În fabrica de la Galați sunt produse și comercializate uleiul de floarea-soarelui și de rapiță, precum și cel de măsline (importat din Spania și Grecia sub marca proprie Picasol) și subprodusele: șrot (folosit la furajarea animalelor), acizi grași (utilizați în industria cosmetică și a materialelor de construcții) și peleți (folosiți ca biocombustibil), potrivit informațiilor disponibile pe site-ul companiei.

Din portofoliul companiei fac parte mărcile de ulei Prutul, Spornic, Surâsul Soarelui, Bonatelor, Boniflor și Picasol.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 751 milioane lei (735,6 milioane lei în 2015) , dar a intrat pe pierderi, cu un minus de 26,5 milioane lei, după ce în 2015 avusese profit net de 3,5 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
prutul
credite
actvitate
materie primă