VIDEO Ucraina își relansează campania de recrutare

VIDEO Ucraina își relansează campania de recrutare

Sursa: News.ro

scris 19 aug 2023

Ministerul ucrainean al Apărării îi îndeamnă pe cetățenii de vârstă militară să își actualizeze datele la birourile de înrolare în armată și să își "învingă frica", într-o campanie lansată joi, în timp ce contraofensiva de vară a intrat deja în cea de-a treia lună și în continuare merge greu, relatează Reuters.

Campania, care se bazează pe clipuri video și mărturii fotografice bine realizate de soldați proeminenți care își descriu temerile, urmărește să doboare un obstacol major în recrutarea în armată, a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Suntem cu toții oameni vii și cu toții trebuie să depășim această frică, pentru a învinge", a spus aceasta, menționând că cetățenii cu vârsta militară sunt datori să își actualizeze datele personale la birourile de recrutare.

VIDEO&FOTO Ciolacu și omologul din Ucraina au semnat un acord pentru un nou punct de frontieră. România dublează tranzitul de cereale CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciolacu și omologul din Ucraina au semnat un acord pentru un nou punct de frontieră. România dublează tranzitul de cereale

Campania are loc în contextul în care Ucraina se va confrunta probabil cu provocări mai dificile în ceea ce privește recrutarea, pe măsură ce războiul cu Rusia, aflat în prezent într-o fază de uzură brutală, se apropie de 18 luni încheiate.

În timp ce a prezentat campania, Maliar a avut grijă să spună că nu toți cei care își actualizează datele personale vor fi mobilizați automat în armată și că nu toți cei care sunt mobilizați vor ajunge într-o zonă de luptă.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat o mobilizare generală după invazia la scară largă a Rusiei din februarie 2022, iar rezerviștii militari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt eligibili pentru recrutare.

"Curajul învinge frica", spune unul dintre sloganurile campaniei. "Toată lumea are temeri într-un război. Și eu am", declară un soldat ucrainean care a luptat în Bahmut.

Maliar s-a angajat, de asemenea, să elimine corupția din procesul de recrutare. "Încrederea între cetățeni și (centrele de recrutare) este importantă", a adăugat Maliar în comentarii preluate de o platformă militară oficială. "Chiar acum facem un pas spre stabilirea acestei încrederi", a adăugat ea.

Armata a fost lovită însă de scandaluri care au implicat mită sau tactici de recrutare brutale.

Zelenski a semnat joi un decret prin care a oficializat o decizie luată săptămâna trecută de a-i demite pe toți șefii birourilor regionale de recrutare, după ce o anchetă la nivel național a scos la iveală zeci de cazuri de corupție și abuzuri. "Acest sistem ar trebui să fie condus de oameni care știu exact ce este războiul și de ce cinismul și mita în timpul războiului reprezintă trădare", a declarat el.

Aceste măsuri au loc în contextul în care Ucraina încearcă să facă progrese în contraofensiva pentru a recuceri teritoriul ocupat, care a fost îngreunată de câmpurile minate și de apărarea rusă din sud-est.

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal a anunțat că acțiunile contraofensive ale armatei ucrainene se desfășoară ”conform planului”, iar militarii ucraineni înregistrează în fiecare zi victorii. ”Deocamdată, armata ucraineană a eliberat, de la începutul agresiunii pe scară largă, am eliberat mai mult de 50% din teritoriile noastre ocupate. Continuăm. În ultimele două luni, am eliberat mai mult de 230 de kilometri pătrați”, afirmă oficialul ucrainean, care adaugă că armata are nevoie de mai multă muniție pentru a continua contraofensiva.

”Astăzi este a 541-a zi a acestei agresiuni la scară largă a Rusiei în Ucraina. Suntem încă în război, luptăm pentru viața noastră, pentru familiile noastre, pentru casele noastre. Suntem obosiți, dar nu suntem deloc epuizați. Avem destule. Suntem o țară mare. Avem armată suficientă ca să ne protejeze, avem un sprijin crucial din partea partenerilor noștri, în special din România, așadar, permiteți-mi să mulțumesc președintelui, Guvernului, poporului român pentru acest sprijin neclintit al suveranității și integrității noastre teritoriale și al luptei noastre pentru libertate și valorile europene. Nu sunt probleme cu protecția. Avem suficiente resurse umane. Suntem absolut motivați. Voi repeta, ne protejăm pământul, familiile, viețile noastre. Forțele ruse sunt demotivate acum. De ce? Pentru că noi suntem în contraofensivă. Nu este atât de rapidă, pentru că protejăm fiecare viață, fiecare viață a ucrainenilor este importantă pentru noi. Din această cauză suntem foarte atenți în contraofensivă, pentru a salva cât mai multe vieți. Avem sprijin din partea partenerilor, muniție, armament și asta ne face să sperăm și să credem că vom câștiga acest război. Sperăm cât mai curând, dar vom lupta atât timp cât va fi nevoie pentru a ne proteja și pentru a ne elibera tot teritoriul”, a afirmat primul ministru ucrainean, Denys Shmyhal, într-un interviu pentru Digi 24.

Conform oficialului ucrainean, contraofensiva se desfășoară ”conform planului”, dar Ucraina are nevoie de mai multă muniție.

”Ne mișcăm conform planului în contraofensivă, termenii nu sunt atât de scurți așa cum ne dorim și noi și partenerii. Dar, repet, salvăm fiecare viață. Pentru noi contează fiecare viață și din cauza asta suntem foarte atenți și este nevoie de mai mult timp decât credeam noi și partenerii. Avem nevoie de mai multă muniție. Cerem tuturor partenerilor să ne trimită mai multă muniție de artilerie, mai multe rachete cu rază lungă, echipamente și rachete. Este important să distrugem infrastructura și logistica, ca să avem condiții mai bune pentru contraofensivă. Dar, deocamdată, armata ucraineană a eliberat, de la începutul agresiunii pe scară largă, am eliberat mai mult de 50% din teritoriile noastre ocupate. Continuăm. În ultimele două luni, am eliberat mai mult de 230 de kilometri pătrați. Acesta este un teritoriu imens și ne continuăm contraofensiva și în fiecare zi avem succese, în fiecare zi. Sunt mici, dar în fiecare zi câțiva kilometri pătrați sunt eliberați de armata ucraineană în sud. Continuăm preluarea Bahmutului și acesta este scopul nostru, să eliberăm sudul și să distrugem aceste trei linii de protecție și fortificație pe care armata rusă le-a creat în sudul Ucrainei. Toate obiectivele noastre sunt aceleași și știm că vom atinge aceste obiective în timpul acestei contraofensive, în cel mai scurt timp”, a adăugat premierul Ucrainei.

Conform acestuia, în fiecare noapte rușii atacă cu rachete și cu drone iraniene obiecte civile și infrastructură civilă, infrastructura energetică, cea de cereale, porturi.

”De la începutul acestei agresiuni la scară largă, rușii au ucis oficial, din informații pe care le-am probat, peste 9.500 de civili, printre care 500 de copii, din păcate. Și acestea sunt date oficiale, dar nu știm câți oameni, câți ucraineni au ucis rușii pe teritoriile ocupate din Mariupol, de exemplu”, a spus premierul ucrainean.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
recrutare
contraofensiva
rusia