Școala online trebuie evitată la maximum posibil, în contextul în care, la acest moment, România, ca și alte state mai avansate, de altfel, nu este pregătită pentru învățământul online, neputând fi garantat că toți elevii au acces la echipamente și constatând faptul că mulți profesori nu sunt nici ei pregătiți pentru predarea online, transmite, la emisiunea Ora de Profit.ro, de la Prima TV, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, divulgând că a constatat că nici el personal nu era pregătit pentru activitate didactică online.
Emisiunea Ora de Profit.ro este difuzată în fiecare duminică, de la ora 12, la Prima TV.
Să ne temem deja de închiderea fizică a școlilor și mutarea din nou în online a predării? "Este normal să ne temem, să înțelegem că riscul nu poate fi eliminat, dar trebuie gestionat cu responsabilitate. Ne-am asumat răspunderea ca școlile să funcționeze cu prezență fizică până la atingerea ratei de 6 la mie. Când va fi depășită această rată - și va fi depășită din cauza faptului că nu înțelegem toți importanța vaccinării - această depășire se va înregistra, sunt convins, pentru o perioadă scurtă, după care se va reveni la școli cu prezență fizică, adică la normalitate", spune ministrul.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ministrul a precizat că școala - inclusiv creșe și grădinițe - începe mâine cu prezență fizică, exceptate fiind 12 localități care au depășit, la acest moment, rata de infectare de 6 la mie (6 în Satu Mare, 2 în Arad și câte 1 în Sălaj, Dolj, Teleorman și Sibiu), cu 2.400 de elevi (1 la mie din numărul total de elevi din România).
Ministrul a apreciat totodată că dacă importanța vaccinării ar fi fost înțeleasă la nivelul întregii țări, nu ar mai fi existat atâtea îngrijorări.
El a precizat totodată că masca de protecție va fi obligatorie în spațiile închise, în toate școlile, cu anumite excepții care sunt detaliate și explicate mai jos în VIDEO.
Este obligată școala să dea măști elevilor? Un alt răspuns formulat VIDEO.
Ministrul admite totodată că la acest moment nu suntem pregătiți pentru învățământul online, aceeași situație putând fi însă sesizată și în state avansate. Printre problemele existente - Nu poate fi garantat că toți elevii din România au acces la echipamente pentru predare online și nici profesorii nu sunt toți pregătiți pentru predarea online. La nivel declarativ, însă, în condițiile în care și-au primit inclusiv salariile pentru predat online sau pot avea o altă percepție, niciun profesor nu ar admite acest lucru.
CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Raluca Turcan la Ora de Profit.ro: Salariul minim va crește din ianuarie. Nu va fi din pixul guvernanților. Guvernul declanșează "campanii la firul ierbii" contra muncii la negru. Ce se va întâmpla cu pensiile și angajațiiMinistrul consideră totuși că "este posibil" ca măcar jumătate dintre profesori să știe să predea online, divulgând totodată că a constatat, înscriindu-se la cursurile de formare, că nici el personal nu era pregătit pentru predare online deși avea o vastă experiență în spate, având în vedere schimbările digitale.
"Evaluarea trebuie să fie relevantă, să te asigure că cel care răspunde din spatele ecranului este elevul și nu fratele lui mai mare, părintele sau un alt profesor", indică ministrul un alt motiv pentru care școala online trebuie evitată la maximum posibil.
Ministrul are un mesaj și pentru părintele sau elevul speriat - mai jos VIDEO