ULTIMA ORĂ O nouă țară se opune aderării României la Schengen: Sistemul este disfuncțional!

ULTIMA ORĂ O nouă țară se opune aderării României la Schengen: Sistemul este disfuncțional!
scris 18 nov 2022

Austria nu va fi de acord cu o extindere a Spațiului Schengen, a anunțat ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, citat de publicațiile Kurier și Der Standard. „Sistemul este disfuncțional. Situația din Europa arată foarte clar că protecția frontierelor externe a eșuat. Nu este timpul să votăm acum o prelungire dacă sistemul de frontieră externă nu funcționează”, a spus acesta.

Ministrul român de Interne, Lucian Bode, îi mulțumea, în luna ianuarie, ministrului austriac Gerhard Karner pentru susținerea în procesul de aderare la Schengen.

Urmărește-ne și pe Google News

VEZI AICI ȘI PROFIT NEWS TV Rareș Bogdan anunță - Cum poate totuși România să intre în Schengen

Factorul declanșator al rezistenței este fluxul de refugiați care se revarsă în Europa Centrală prin Balcani. Mai mult de 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an, dintre care 75.000 nu au fost înregistrați în nicio altă țară din UE, potrivit Ministerului de Interne.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Isărescu, despre preluarea protecției consumatorului de servicii financiare la BNR, după informațiile Profit.ro: Mai bine o lege clară, ne dă funcția aceasta și suntem de acord. Aici sunt profesioniști! CITEȘTE ȘI Isărescu, despre preluarea protecției consumatorului de servicii financiare la BNR, după informațiile Profit.ro: Mai bine o lege clară, ne dă funcția aceasta și suntem de acord. Aici sunt profesioniști!

„Dacă un sistem nu funcționează, el nu poate fi extins”, a spus Karner. Austria face acest lucru pentru că este în joc și securitatea oamenilor din această țară, a adăugat oficialul austriac, conform Ziarul Românesc din Austria.

Săptămâna aceasta, Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea extinderii Spațiului Schengen fără controale pentru a include Bulgaria, Croația și România. Votul decisiv ar trebui să aibă loc la Bruxelles pe 8 decembrie și este necesară unanimitatea. Prin urmare, extinderea va fi un subiect fierbinte la reuniunea specială a miniștrilor de interne de săptămâna viitoare, mai ales în condițiile în care Croația ar urma să adere la spațiul Schengen. Cu toate acestea, nu va exista un vot special pentru Croația, deoarece președinția rotativă cehă a Consiliului UE dorește ca aderarea să fie votată doar în bloc, pentru cele trei țări – România, Bulgaria și Croația.

DOCUMENT Criza energetică: Guvernul permite scumpirea ″din mers″ a transportului feroviar de cărbune pentru termocentrale, altfel fiind ″iminentă″ blocarea acestuia CITEȘTE ȘI DOCUMENT Criza energetică: Guvernul permite scumpirea ″din mers″ a transportului feroviar de cărbune pentru termocentrale, altfel fiind ″iminentă″ blocarea acestuia

Până acum, doar guvernul olandez s-a arătat reticent față de primirea României și Bulgariei în Schengen, semnale negative venind însă și din Suedia. Este însă pentru prima oară când un oficial guvernamental austriac iese public pentru a anunța opoziția țării sale.

Spațiul Schengen include toate țările UE, cu excepția Bulgariei, Irlandei, Croației, României și Ciprului, precum și patru țări din afara UE: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
schengen