UDMR avansează ideea instituirii unei „taxe de solidaritate” care să fie aplicată companiilor care înregistrează o cifră de afaceri de peste o sută de milioane de euro pe an

UDMR avansează ideea instituirii unei „taxe de solidaritate” care să fie aplicată companiilor care înregistrează o cifră de afaceri de peste o sută de milioane de euro pe an
scris 21 nov 2021

Președintele UDMR; Kelemen, Hunor, avansează ideea instituirii unei „taxe de solidaritate” care să fie aplicată companiilor care înregistrează o cifră de afaceri de peste o sută de milioane de euro pe an, precizând că acest subiect nu se regăsește în programul de guvernare, dar va fi discutat după instalarea Guvernului.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că este nevoie de creșterea veniturilor și este nevoie de resurse, iar în acest context UDMR a propus instituirea unei „taxe de solidaritate” pe care să o plătească acele companii care înregistrează o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Guvernul se pregătește să interzică centralele termice în blocurile noi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul se pregătește să interzică centralele termice în blocurile noi
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Conforma cestuia, creșterile de pensii se vor face din bugetul de stat, taxe, impozite iar deficitul bugetar se va acoperi „și din împrumuturi”
Kelemen nu a precizat nici cuantumul cu care vor fi impozitate pensiile mari, arătând doar că s-au purtat discuțiile pe acest subiect, iar elementele concrete vor fi stabilite ulterior.

„La un moment dat s-a vorbit de o taxă de solidaritate.  Noi am spus că taxă de solidaritate e ok, dar trebuie să vedem ce fel de solidaritate și cine e solidar, fiindcă eu nu pot accepta ca persoanele care au un venit mic să fie solidare, când companiile mari nu sunt solidare și am spus că, din punctul meu de vedere, ar însemna o taxă de solidaritate la acele companii care au o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an, ceea ce ar fi corect, pentru o perioadă scurtă sau mai lungă de timp. Este o posibilitate de a aduna niște bani la bugetul de stat. După calculele noastre, undeva între 1,4-1,6 miliarde de euro pe an, și de acolo se pot finanța multe lucruri. Dar eu nu pot să fiu de acord că oamenii care au un venit de 2500, de 3000 de lei să fie solidari când există posibilitatea de a găsi alte surse. Asta a fost discuția”, a declarat Kelemen Hunor la finalul discuțiilor privind formarea unei coaliții de guvernare.

Acesta a menționat că prevederea nu va exista în programul de guvernare, dar că aceasta a fost propunerea UDMR care va fi discutată după instalarea guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
udmr; kelemen
hunor
taxe de solidaritate