Timpul de așteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac este, sâmbătă, de 300 de minute, coloanele de mașini depășind șase kilometri și pe sensul de intrare și pe cel de ieșire din țară. Toate persoanele care trec granița sunt verificte epidemiologic, fie la intrarea în România, fie la intrarea în Ungaria.
Aplicația Poliției de Frontieră ”Trafic Online” anunță timp de așteptare de 300 de minute la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, relatează News.ro.
”Timpi de așteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea în țară. Pe sensul de ieșire din România: valori mari de trafic și verificări amănunțite ale autorităților de frontieră ungare”, precizează Poliția de Frontieră.
Potrivit sursei citate, se intră în țară pe șapte artere și se iese pe cinci artere, aceasta fiind capacitatea maximă a Vămii Nădlac, cu toate acestea coloanele depășesc șase kilometri și pe sensul de intrare și pe cel de ieșire.
Poliția de Frontieră Română continuă să aplice în punctele de trecere a frontierei, alături de celelalte autorități cu atribuții în domeniu, măsurile de prevenire și control a răspândirii virusului SarsCov-2.
Astfel, situația participanților la trafic va fi în continuare atent monitorizată încă de la intrarea în țară, iar în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime și aeroportuare) se vor face verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în țară și sosesc dintr-o călătorie internațională, conform listei actualizate de Institutul de Național de Sănătate Publică.
”În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declarației pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuință sau carantină instituționalizată”, a transmis Poliția de Frontieră.
În continuare, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu câteva excepții prevăzute de decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
De asemenea, rămâne suspendată temporar, total sau parțial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat:
La frontiera româno-ungară:
Turnu, județul Arad (cu excepția circulației lucrătorilor transfrontalieri);
Salonta, județul Bihor – feroviar și rutier (cu excepția circulației lucrătorilor transfrontalieri pe cale rutieră);
Săcuieni, județul Bihor (cu excepția circulației lucrătorilor transfrontalieri);
Valea lui Mihai, județul Bihor – feroviar și rutier (cu excepția traficului feroviar de marfă);
Carei, județul Satu Mare.
La frontiera româno-bulgară:
Negru Vodă, județul Constanța;
Lipnița, județul Constanța;
Dobromir, județul Constanța;
Zimnicea, județul Teleorman;
Turnu Măgurele, județul Teleorman;
Bechet, județul Dolj (cu excepția traficului de marfă).
La frontiera româno-ucraineană:
Sighetu Marmației, județul Maramureș;
Isaccea, județul Tulcea.
La frontiera româno-moldoveană:
Rădăuți-Prut, județul Botoșani;
Oancea, județul Galați;
La frontiera româno-sârbă:
Porțile de Fier II, județul Mehedinți;
Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți (cu excepția traficului de marfă);
Orșova, județul Mehedinți;
Moldova Nouă, județul Caraș-Severin;
Naidăș, județul Caraș-Severin;
Vălcani, județul Timiș;
Stamora-Moravița, județul Timiș – feroviar (cu excepția traficului de marfă);
Lunga, județul Timiș;
Foeni, județul Timiș;
Jimbolia, județul Timiș – feroviar (cu excepția traficului de marfă).