Rubla rusească a atins minimul ultimelor 21 de luni, pe fondul riscului unor noi sancțiuni americane

Rubla rusească a atins minimul ultimelor 21 de luni, pe fondul riscului unor noi sancțiuni americane
scris 9 aug 2018

Rubla rusească a coborât miercuri cu 3% față de dolar, la cel mai redus nivel din ultimele 21 de luni, pe fondul riscului unor noi sancțiuni americane, transmite MarketWatch.

Publicația The Kommercant a publicat un proiect de lege din Senatul Statelor Unite care propune sancțiuni dure împotriva Rusiei din cauza amestecului în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul ar putea include interzicea achizițiilor de obligațiuni rusești de către companiile americane și limitarea operațiunilor băncilor rusești în SUA.

EXCLUSIV Noile reglementări privind parteneriatul public-privat au fost adoptate deși mediul de afaceri reclamă că sunt inaplicabile și anulează șansele realizării oricărui proiect PPP CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noile reglementări privind parteneriatul public-privat au fost adoptate deși mediul de afaceri reclamă că sunt inaplicabile și anulează șansele realizării oricărui proiect PPP

Tot miercuri, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei legate de atacul chimic împotriva fostului ofițer rus de informații Serghei Skripal și a fiicei acestuia, în Marea Britanie. Sancțiunle respective vor intra în vigoare pe 22 august, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

În urma acestor informații, rubla a înregistrat miercuri una dintre cele mai mari scăderi de pe piața valutară, fiind cotată la 65,439 unități pentru un dolar, cel mai redus nivel de după noiembrie 2016, comparativ cu nivelul de 63,515 unități pentru un dolar, consemnat marți seara la New York.

Discuțiile referitoare la sancțiuni au provocat deprecierea rublei cu 13,5% în 2018, potrivit datelor FactSet.

”Lipsa de predictibilitate a strategiei administrației Trum față de sancțiuni va menține prima de risc a obligațiunilor guvernamentale ale Rusiei la un nivel ridicat, cu mult peste nivelul justificat de factorii fundamentali, ceea ce face activele rusești mai atractive”, a scris un economist senior al Oxford Economics, Maya Senussi.

viewscnt
Afla mai multe despre
rubla
rusia
sua
trump
kremlin