Reprezentanții autorităților în AGA companiilor cu capital de stat nu vor mai fi plătiți

Reprezentanții autorităților în AGA companiilor cu capital de stat nu vor mai fi plătiți
scris 6 iul 2016

Reprezentanții statului în adunările generale ale acționarilor (AGA) companiilor cu capital integral sau majoritar de stat nu vor mai fi remunerați pentru această activitate de reprezentare, prezența lor în astfel de ședințe urmând să fie considerată sarcină de serviciu.

Măsura, anunțată și marți seara de Profit.ro, a fost aprobată miercuri de Guvern prin memorandum. Pentru eliminarea remunerației, este însă necesar un act normativ, care va fi aprobat în toamnă.

Urmărește-ne și pe Google News

Guvernul explică decizia prin uniformizarea practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect în subordinea statului, după ce, în februarie, a fost stabilit că mandatul acordat reprezentanților Ministerului Economiei în AGA ale societăților aflate în coordonarea ministerului este cu titlu gratuit. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Conform unei ordonanțe din 2013, companiile pot acorda membrilor AGA remunerații de până la 25% din indemnizația fixă lunară a directorilor generali sau directorilor, pe ședință și pentru mai mult de o ședință într-o lună.

Bancherii domină topul indemnizațiilor din companiile de stat. Halalai (Eximbank) câștigă mai mult decât Ghețea (CEC Bank) CITEȘTE ȘI Bancherii domină topul indemnizațiilor din companiile de stat. Halalai (Eximbank) câștigă mai mult decât Ghețea (CEC Bank)

Astfel, potrivit legii în vigoare, un membru în AGA unei societăți importante cu capital de stat poate încasa venituri considerabile din această activitate. De obicei, reprezentanții statului în AGA acestor societăți sunt membri cu funcții importante în administrația publică, iar indemnizația de membru în AGA rotunjește câștigurile salariale primite de la buget.

viewscnt
Afla mai multe despre
aga
reprezentanti
indemnizatie
companii
capital
stat
remunerati
platiti