Rechizitoriul prin care Dan Șova și Victor Ponta au fost trimiși în judecată scoate la iveală și legături cu alte dosare. Astfel, DNA susține că un document în baza căruia Dan Șova a câștigat un proces cu Monica Macovei era, de fapt, falsificat.
Dan Șova a acționat-o în instanță pe Monica Macovei, europarlamentar, după ce aceasta a atras, public, atenția asupra contractelor încheiate de senator cu complexurile energetice Turceni și Rovinari. Macovei a pierdut definitiv procesul, fiind obligată să îi plătească daune de 10.000 de lei lui Dan Șova, care a invocat, la vremea respectivă, faptul că nu el ar fi semnat contractele cu cele două complexuri energetice, ci alți avocați asociați de-ai săi.
Din Rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Victor Ponta și Dan Șova aflăm, însă, că senatorul a negociat și semnat majoritatea contractelor cu Turceni și Rovinari, ba chiar că a falsificat un document depus la instanță, în baza căruia a câștigat procesul cu Monica Macovei.
În document se menționa că Dan Șova nu ar fi fost în țară la datele la care au fost semnate contractele cu Turceni și Rovinari și că, implicit, acestea ar fi fost parafate de un alt avocat de la SCA Șova și Asociații, și nu de către el, personal.
“Procesul-verbal datat 15.01.2007, care vizează hotărârea adunării generale a SCA Șova și Asociații, în sensul că datorită plecărilor dese în străinătate ale inculpatului Șova Dan-Coman, a fost împuternicit (…), a fost folosit în data de 27.04.2010, când inculpatul l-a depus la dosarul nr. (…), al Tribunalului București, având ca obiect acțiune în răspundere delictuală în care reclamantul Șova Dan Coman a chemat-o în judecată pe pârâta Macovei Monica”, se menționează în Rechizitoriu, arătându-se că procesul-verbal în cauză era falsificat.
Dan Șova a depus documente falsificate, de același gen, chiar și la DNA, în încercarea de a-și susține nevinovăția. “Inculpatul Șova Dan-Coman a încercat să acrediteze ideea că nu s-a implicat câtuși de puțin în contractele dintre casa de avocatură și cele două complexuri energetice. Având suspiciuni în legătură cu caracterul fals al proceselor verbale depuse în apărare, organele de urmărire penale au efectuat cercetări din care a rezultat că acestea sunt false, nu exprimă realitatea, au fost antedatate, redactate și semnate în perioada 2010 – 2011. Persoanele care au falsificat procesele verbale au recunoscut săvârșirea faptelor”, se menționează în Rechizitoriu.