Procurorii DNA arată, în rechizitoriul prin care Victor Ponta a fost trimis în judecată, că acesta a copiat inclusiv greșelile de ortografie ale altor avocați atunci când a falsificat rapoartele de activitate juridică, pe care le-a prezentat inspectorilor ANAF, pentru a justifica de ce a primit bani de la SCA Șova și Asociații.
Victor Ponta a copiat prin metoda “copy-paste” inclusiv greșelile gramaticale atunci când a trebuit să întocmească rapoarte de activitate, pe care le-a prezentat Fiscului, în timpul controlului efectuat în legătură cu relațiile cu societatea de avocatură a lui Șova. “Activitățile pretins a fi efectuate de inculpatul Ponta Victor-Viorel menționate de acesta în rapoarte sunt copia fidelă, literalmente, inclusiv în privința greșelilor de ortografie, a activităților efectuate de cei patru avocați pentru clientul (…). Din observarea cuprinsului celor 16 înscrisuri falsificate se constată așa cum s-a arătat mai sus că activităților juridice menționate în cuprinsul lor au fost tehnoredactate prin metoda copy-paste după modelul activităților prestate lunar de alți avocați”, se menționează în rechizitoriul consultat de Profit.ro.
Anchetatorii arată că falsurile au fost întocmite în 2011, după ce ANAF a început un control în legătură cu așa-zise colabărări din perioada 2007 – 2008, dintre casele de avocatură Șova și Ponta.
Și Dan Șova a falsificat documente, după ce povestea a apărut în mass-media: “a conceput și semnat 11 înscrisuri denumite procese-verbale ale Adunării Generale a Asociaților SCA „Șova și Asociații” înscrisuri antedate și care prezintă în cuprinsul lor o stare de fapt inexistentă”.
În timpul desfășurării controlului Victor Ponta i-a amenințat pe inspectorii ANAF că îi va reclama la Parchet sau instanță. “Din corespondența purtată pe calea adreselor între inculpatul Ponta Victor-Viorel și inspectorii fiscali în timpul efectuării controlului rezultă că acesta le-a transmis agenților statului că va sesiza instanța de judecată și parchetul în situația în care actul de control nu va fi încheiat cât mai curând, sperând prin aceasta acțiune că inspectorii vor renunța la solicitare”, se mai arată în rechizitoriu.