Ministrul propus la Economie promite să caute "scrisoarea pierdută" a ExxonMobil. Despre articolul Profit.ro privind benzinăriile Petrom operate alături de soția sa: Nu văd nicio incompatibilitate

Ministrul propus la Economie promite să caute "scrisoarea pierdută" a ExxonMobil. Despre articolul Profit.ro privind benzinăriile Petrom operate alături de soția sa: Nu văd nicio incompatibilitate
scris 30 oct 2019

Virgil Popescu, titularul desemnat să preia conducerea structurii-mamut pe care liberalii vor să o creeze prin recomasarea ministerelor Economiei și Energiei, a declarat la audierea sa de către comisiile parlamentare că, dacă va ajunge ministru, va căuta la minister scrisoarea despre care presa a relatat că ar fi fost trimisă de către compania petrolieră americană ExxonMobil, partenera OMV Petrom la concesiunea offshore de gaze naturale Neptun Deep, și în care americanii ar fi anunțat renunțarea la participația lor din cadrul concesiunii.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

"Trebuie să știm dacă ExxonMobil a trimis o scrisoare către premier prin care a anunțat renunțarea la investiția din Marea Neagră. Când vom ajunge la minister, vom vedea exact", a declarat Popescu la audieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Deficitul bugetar atinge 2,6% din PIB. Premierul desemnat Orban a avertizat că noul Guvern, dacă va obține mandatul, nu va putea menține deficitul la 3% CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar atinge 2,6% din PIB. Premierul desemnat Orban a avertizat că noul Guvern, dacă va obține mandatul, nu va putea menține deficitul la 3%

În pragul recentei vizite a premierului demis Viorica Dăncilă în Statele Unite, dar și în urma anunțului făcut de ExxonMobil cu privire la intenția de a-și vinde participația la concesiunea offshore Neptun Deep, cea mai importantă din Marea Neagră, fostul Guvern a publicat pe site-ul Ministerului Energiei un proiect de modificare a Legii offshore, în care erau cuprinse majoritatea solicitărilor operatorilor din Marea Neagră, inclusiv cele privitoare la reducerea poverii fiscale. Între timp, însă, documentul a dispărut de pe pagina de internet a ministerului.

Virgil Popescu, ministrul desemnat al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a primit aviz favorabil în comisiile reunite ale Parlamentului, cu 31 de voturi pentru, 9 abțineri și 7 voturi împotrivă.

El a fost întrebat, în urma articolului Profit.ro pe această temă, dacă consideră că se află în incompatibilitate pentru că deține, alături de soție, o firmă care operează benzinării Petrom și dacă amendamentele sale la Legea offshore, favorabile petroliștilor, au legătură cu faptul că e asociat la o firmă care operează benzinării Petrom.

Transfăgărășanul se închide începând cu 4 noiembrie CITEȘTE ȘI Transfăgărășanul se închide începând cu 4 noiembrie

"Soția mea a luat în administrare stația înainte să ne căsătorim. Nu văd nicio stare de incompatibilitate. Iar la Petrom eu dețin acțiuni de 2.563 de lei, așa cum scrie în declarația de avere și de interese", a răspuns Popescu.

Ministrul desemnat a reluat punctele esențiale legate de sectorul energetic ale Programului PNL de guvernare, prezentate de Profit.ro aici.

"Vreau ca, până la finalul anului viitor, să definim consumatorii vulnerabili de gaze și energie, astfel încât subvenția să meargă doar la cei care au nevoie de ea. (...) OUG 114 a provocat probleme mari pentru că a plafonat prețul gazelor la producători, iar în piața energiei electrice nu a creat nimic bun în piață. S-a ajuns ca prețul pentru consumatorii locali să fie mult mai mare, ceea ce a dus și la un impact pe inflație. (...) Vom încerca să găsim soluții pentru a nu închide minele de cărbune", a mai spus Virgil Popescu.

Programul de guvernare al posibilului viitor Guvern PNL, condus de premierul desemnat Ludovic Orban, prevede eliminarea prevederilor considerate "nocive" pentru sectorul energetic din celebra și controversata OUG nr. 114/2018, în primul rând a plafonării prețului gazelor de producție internă și a reintroducerii prețurilor reglementate la electricitate, "de preferință" anul viitor, deși România se află de ceva timp sub presiunea procedurii de infringement declanșate pe această temă de către Comisia Europeană, iar în Parlament a început deja modificarea Ordonanței.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu pnl
virgil popescu ministru propus economie pnl
legea offshore
omv petrom
exxonmobil
gaze naturale marea neagra
consumatori vulnerabili energie gaze
preturi reglementate energie gaze
guvernul orban