Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost citat la DNA, pentru vineri, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum.
”Mâine sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puțin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care - și dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu știu. Era vorba despre două drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din județul ăla”, a declarat Dragnea într-un interviu acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.
Dragnea se consideră nevinovat și crede că va fi folosit în contextul campaniei electorale, scrie News.ro.
”Pe citație scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoștință calitatea de inculpat. Sigur o să fiu folosit, e străvezie strategia, e limpede. Nu s-a operat demult în dosarul ăsta”, a afirmat Dragne
În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum.
Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri.
Grupul, inițiat în anul 2001, are ca principal scop obținerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice, prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spun procurorii DNA.
Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dat publicității la acel moment un comunicat, menționând că DNA a subliniat rolul OLAF și amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz și începerea acțiunii judiciare. Directorul instituției consideră că este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitivă cu atoritățile naționale.