Guvernul nu a ținut cont de solicitarea lui Dragnea și nu a micșorat bugetele serviciilor secrete. Proiectul de buget ar fi trebuit reavizat în CSAT, așa că doar Parlamentul va putea lua din banii serviciilor

Guvernul nu a ținut cont de solicitarea lui Dragnea și nu a micșorat bugetele serviciilor secrete. Proiectul de buget ar fi trebuit reavizat în CSAT, așa că doar Parlamentul va putea lua din banii serviciilor
scris 8 feb 2019

Guvernul a adoptat vineri proiectul de buget pentru 2019, fără a reduce însă din alocările pentru serviciile secret, așa cum solicitase liderul PSD Liviu Dragnea. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut, duminică, Guvernului să reanalizeze sumele „importante” care sunt alocate serviciilor secrete în proiectul de buget pentru anul 2019 și a avertizat că, dacă acest lucru nu va fi operat la nivelul Executivului, va fi efectuat la nivelul Parlamentului, la dezbaterea proiectului.

Urmărește-ne și pe Google News

După cum a relatat Profit.ro, bugetele tuturor celor 4 servicii de informații ale României cresc anul acesta, în comparație cu execuția preliminată pe 2018. Creditele bugetare cumulate ale SRI, SIE, STS și SPP se majorează astfel cu aproape 14%, potrivit proiectului bugetului de stat, de la 3,17 miliarde lei anul trecut la 3,61 miliarde lei în 2019, cea mai mare creștere fiind consemnată de STS, de aproape 70%.

Noi privilegii pentru demnitari, magistrați și diplomați: Permis de armă fără absolvirea unui curs de specialitate CITEȘTE ȘI Noi privilegii pentru demnitari, magistrați și diplomați: Permis de armă fără absolvirea unui curs de specialitate

Guvernul a aprobat vineri proiectul de buget, dar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a arătat că bugetele serviciilor nu au fost modificate pentru că ar fi presupus o nouă avizare în CSAT.

”Dacă s-ar fi făcut o astfel de modificare de buget cu siguranță ar fi trebuit să trecem prin CSAT, ceea ce ar fi întârziat discutarea, dezbaterea bugetului”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit acestuia, va rămâne în sarcina comisiilor parlamentare să decidă dacă vor reduce aceste alocări.

Proiect: Jurnaliștii, dar și tehnicienii din mass-media, scutiți de impozit pe venit, pe motiv că presa se află într-o situație economică dificilă CITEȘTE ȘI Proiect: Jurnaliștii, dar și tehnicienii din mass-media, scutiți de impozit pe venit, pe motiv că presa se află într-o situație economică dificilă

Proiectul de buget pe 2019 prevede o creștere cu 5,7% a creditelor bugetare ale SRI, la 2,465 miliarde lei, și una de 11,64% a creditelor de angajament, la 2,489 miliarde lei.

Serviciul de Informații Externe are prevăzute pentru 2019 credite bugetare de 313,083 milioane lei, în creștere cu 8,4% față de execuția preliminată pe anul trecut, și credite de angajament în sumă similară, cu 6,17% mai mari decât în 2018.

La Serviciul de Protecție și Pază, creșterea creditelor bugetare este de 20,4%, la 234,84 milioane lei, iar creditele de angajament sunt mai mult decât duble în 2019 comparativ cu execuția preliminată pe 2018 (+124%), respectiv de 446,44 milioane lei.

Cea mai mare creștere de credite bugetare este cea consemnată de Serviciul de Telecomunicații speciale, de aproape 70%, de la o execuție preliminată pe 2018 de 356,82 milioane lei la o alocare de 604,16 milioane lei în 2019. Creditele de angajament se majorează de 2,72 ori, de la 356,91 la 971,52 milioane lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sri
sts
spp
sie
servicii secrete
servicii de informatii
bugete servicii informatii
crestere bugete servicii informatii
liviu dragnea
psd
statul paralel