Franța, deschisă invitării imediate a Ucrainei în NATO

Franța, deschisă invitării imediate a Ucrainei în NATO
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 13:48

Ministrul de externe al Franței, Jean-Noel Barrot, a declarat sâmbătă la Kiev că Parisul este deschis ideii de a invita imediat Ucraina să adere la NATO, dar că discuțiile vor continua pe această temă cu aliații, informează Reuters.

"În ceea ce privește invitarea Ucrainei de a adera la NATO, suntem deschiși și este o discuție pe care o avem cu partenerii noștri", a declarat Jean-Noel Barrot la o conferință de presă cu omologul său ucrainean Andrii Sîbiga, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Barrot a mai spus că, dacă s-ar dovedi că este adevărat că Coreea de Nord trimite trupe pentru a sprijini Rusia în Ucraina, ar fi o escaladare majoră și ar arăta totodată că Moscova are dificultăți în război.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ministrul olandez al Apărării afirmă că NATO ar trebui să convină asupra condițiilor pentru invitarea Ucrainei CITEȘTE ȘI Ministrul olandez al Apărării afirmă că NATO ar trebui să convină asupra condițiilor pentru invitarea Ucrainei

Omologul ucrainean al lui Barrot a avertizat la rândul său în aceeași conferință de presă că implicarea trupelor nord-coreene în invazia rusă din Ucraina ar reprezenta un risc "uriaș" de escaladare.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat în această săptămână Coreea de Nord că desfășoară ofițeri în întreaga Rusie și se pregătește să trimită 10.000 de militari pentru a contribui la efortul de război al Moscovei.

Rusia și Coreea de Nord dezmint că s-au angajat în transferuri de arme. Kremlinul a respins, de asemenea, afirmații sud-coreene conform cărora Coreea de Nord ar fi trimis personal militar pentru a ajuta Rusia împotriva Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
franta
nato