Șeful Camerei Deputaților și liderul PSD, Marcel Ciolacu, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul Pro România, Victor Ponta, precum și președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, și alți parlamentari s-au întâlnit, la Parlament, ignorând recomandările ordonanței militare nr. 2, care prevede evitarea formării oricărui grup mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
De ce este important: Ordonanța militară nr. 2, emisă sâmbătă și în vigoare în prezent, prevede că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai eu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut publică luni o fotografie în care apare alături de Călin-Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Sorin Grindeanu - toți trei, foști premieri -, dar și de senatorul PSD Șerban Nicolae și deputatul Pro România Nicolae Bănicioiu, singurul care pare să poarte o mască medicală de protecție.
Scopul întâlnirii, care pare a fi avut loc în biroul președintelui Camarei Deputaților, a fost semnarea și depunerea unui proiect de lege la Parlament, cu o serie de facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți acordate companiilor și angajaților acestora, potrivit lui Marcel Ciolacu.
”Astăzi, alături de ALDE și PRO România, vom depune un proiect de lege la Parlament, cu o serie de facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți acordate companiilor și angajaților acestora”, arată liderul PSD.
CITEȘTE ȘI Decizia șefilor de piețe după restricția de circulație introdusă de GuvernCe prevede proiectul opoziției
Art. 1
(1) La cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuțiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.
(2) La cererea contribuabilului operator economic, plata contribuției de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eșalonat, în următoarele 12 luni ulterioare încetării facilității instituite la lit. a), în proporție de 50% din volumul total scadent.
(3) Facilitățile prevăzute la alin. 1 si 2 se acordă sub condiția păstrării valabilității contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioada de 9 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi.
(4) Pe perioada acordării facilităților de la alin. 1 si 2, salariații beneficiază de vechime în muncă, iar contribuțiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat.
CITEȘTE ȘI Mesaj ministru către românii care au revenit în forță în magazine: Nu vine războiul!Art. 2. La cererea contribuabilului, operator economic ,se amână la plată contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 219 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.
Art. 3
Contribuabilii operatori economici, nu vor plăti dobânzi sau penalități de întârziere pentru perioada cât timp plata contribuțiilor este amânată.
Art. 4
(1) La cererea beneficiarului , persoane fizice și operatori economici , se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV) pentru toți beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României.
(2) La expirarea perioadei de trei luni menționate la alin. (1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.
(3) Furnizorii de servicii de utilități vor eșalona debitele restante fără a depăși raportul de 1/12 pe lună.