FBI a spart telefonul atacatorului lui Donald Trump în mai puțin de o oră

FBI a spart telefonul atacatorului lui Donald Trump în mai puțin de o oră
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iul 2024

Folosind o soluție a unei companii israeliene, FBI a reușit rapid să acceseze telefonul atacatorului care l-a rănit pe Donald Trump și să acceseze datele stocate.

Inițial, anchetatorii de la biroul FBI din Pittsburgh au încercat să deschidă telefonul lui Thomas Matthew Crooks cu instrumentul Cellebrite pe care-l aveau la dispoziție, dar nu au reușit.

Urmărește-ne și pe Google News

Telefonul a fost trimis, apoi, laboratorului din Quantico, care a încercat să spargă telefonul folosind un alt instrument Cellebrite, aflat încă în dezvoltare, ce nu a fost lansat oficial.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Microsoft estimează că pana informatică provocată de sistemul său de operare a afectat circa 8,5 milioane de calculatoare CITEȘTE ȘI Microsoft estimează că pana informatică provocată de sistemul său de operare a afectat circa 8,5 milioane de calculatoare

Cu acesta, investigatorii au reușit să acceseze datele telefonului (un model de smartphone Samsung relativ nou) în numai 40 de minute.

Într-un briefing cu membrii Congresului, FBI a spus că Crooks a căutat online datele aparițiilor publice ale fostului președinte Donald Trump, precum și datele Convenției Naționale Democrate din Chicago.

Atacatorul s-ar fi documentat, de asemenea, și despre alte figuri proeminente, inclusiv directorul FBI Christopher Wray și procurorul general Merrick Garland.

viewscnt
Afla mai multe despre
fbi
telefon
atacator
donald trump
samsung
smartphone