Conflictul se extinde în Orientul Mijlociu. Netanyahu spune că Israelul e "pregătit pentru o operațiune foarte intensă" la granița cu Libanul

Conflictul se extinde în Orientul Mijlociu. Netanyahu spune că Israelul e "pregătit pentru o operațiune foarte intensă" la granița cu Libanul
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2024

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că Israelul este "pregătit pentru o operațiune foarte intensă" la frontiera sa de nord cu Libanul, unde au loc zilnic schimburi de focuri între armata israeliană și mișcarea libaneză Hezbollah, susținută de Iran, relatează AFP.

Această declarație intervine în plin război în Fâșia Gaza între Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas, al cărei aliat este Hezbollah. În nordul Israelului, tiruri de rachete și drone din partea Hezbollah au provocat luni mai multe incendii.

Urmărește-ne și pe Google News

"Suntem pregătiți pentru o operațiune foarte intensă în nord. Într-un fel sau altul, vom restabili securitatea acolo", a declarat Benjamin Netanyahu, în timpul unei vizite în apropierea graniței cu Libanul, relatează News.ro.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
OK de securitate națională pentru preluarea producătorului de gaze Stratum Energy de către grupul cehului Jiri Smejc, ce include și Premier Energy. Cine sunt vânzătorii CITEȘTE ȘI OK de securitate națională pentru preluarea producătorului de gaze Stratum Energy de către grupul cehului Jiri Smejc, ce include și Premier Energy. Cine sunt vânzătorii

Aliații naționaliști ai lui Netanyahu, miniștrii Itamar Ben-Gvir și Bezalel Smotrich, au cerut în ultimele zile acțiuni urgente pentru restabilirea securității în nordul Israelului. "Ei provoacă incendii aici. Toate bastioanele Hezbollah ar trebui, de asemenea, să ardă și să fie distruse. RĂZBOI", a scris marți Itamar Ben-Gvir într-un mesaj pe rețeaua Telegram.

Luni, Smotrich a declarat că armata israeliană va trebui să invadeze Libanul și să împingă "sute de mii de libanezi" din zona de frontieră dintre cele două țări.

Cele aproape opt luni de violențe la frontieră s-au soldat cu cel puțin 455 de morți în Liban, majoritatea combatanți, și aproape 90 de civili, potrivit unui bilanț realizat de AFP. De partea israeliană, cel puțin 14 soldați și 11 civili au fost uciși în confruntări, potrivit autorităților.

Schimburile de tiruri între Israel și Hezbollah s-a intensificat în ultimele zile, armata israeliană efectuând din ce în ce mai multe lovituri în interiorul teritoriului libanez.

viewscnt
Afla mai multe despre
netanyahu
razboi
israel
liban