Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte PNL, după doar șase luni de mandat.
Florin Cîțu și-a anunțat sâmbătă demisia de la conducerea PNL, el precizând că și-a înregistrat demisia la partid, deși ar fi vrut să și-o prezinte în fața colegilor din Biroul Executiv, dar aceștia nu au venit la ședință.
"Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid", a afirmat Cîțu.
La ședința de Biurou Executiv convocată de Florin Cîțu au fost prezenți doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan și Cristian Băcanu.
CITEȘTE ȘI România nu mai are cei mai ieftini carburanți din UE. Cum au evoluat prețurile la benzină și motorină în țările europene"Nu există alte ședințe statutare. Rolul acestei ședinței era foarte simplu, de a avea discuție față în față cu colegi cu care am pornit la drum acum un an de zile pentru a da un suflu nou Partidul Național Liberal. Era o șansă pentru a le mulțumi că am lucrat împreună și cred că au fost și momente bune, au fost și momente grele. Vroiam să discutăm puțin despre acțiunile mele care au fost criticate în spațiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, este adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis pe care l-am făcut cu PSD, nu este un secret. Întotdeauna am crezut că măsurile propuse și care multe dintre ele au fost aprobate, vor avea un efect de bumerang.", a declarat Florin Cîțu, citat de News.ro.
"Din păcate, am avut dreptate. Inflația crește, dobânzile cresc, veți vedea marți, decizia de politică monetară care va crește dobânzile din nou,cu toate aceste măsuri care nu au fost luate, au fost înțelese ca o critică, dar era ca un sfat,vor avea efect de bumerang, din păcate și e păcat, pentru că sunt măsuri care îi ajută pe români și creșterea pensiilor, și creșterea salariilor, dat trebuie făcute toate cu cap. Aici aș fi vrut să am această discuție", a adăugat el.
Referitor la acuzațiile privind Programul Național de Investișii, el a precizat că acesta nu e implementat de președintele PNL.
"Aș fi vrut să am o discuție despre celălalt argument, despre PNI, pentru că aici iarăși mi se pare că lucrurile au fost distorsionat prezentate colegilor mei. PNI-ul nu este implementat de președintele PNL. Am luptat să avem acest PNI, iar tot eu am propus în ședința de coaliție ca PNI să fie suplimentat cu 10 miliarde de lei. Să spui că eu nu vreau să implementez PNI este o minciună. Nu am avut șansa să vorbesc cu colegii mei, din păcate, nu au vrut să participe la singura ședință convocată statutar, toate celelalte sunt nestatutare și e păcat PNL, un partid la guvernare, arată astăzi că nu respectă statutul și merge mai departe cu acest eveniment. Până la urmă este decizia colegilor mei. Și un ultim lucru. Suntem un partid la guvernare. Lângă România este război și situație economică se deteriorează, dar BERD a arătat că dinamica economică a fost scăzută de la 4 estimare la 2,8 și cred că va fi înrăutățiță.", a subliniat Cîțu.
Întrebat despre demisia de la șefia Senatului, el a precizat: "Nu, acolo sunt alte discuții. Vom vedea ce se întâmplă și acolo".
El a fost întrebat dacă putea rămâne la șefia PNL în cazul în care nu ar fi fost coaliția cu PSD.
"Eu cred că da. Cu toți colegii am pornit la drum cu aceleași obiective. Se pare că eu am rămas fidel politicilor liberale. Niciodată nu poți să fii singur când ești înconjurat de principiile și valorile liberale", a replicat Cîțu. A mai spus că nu poate face o comparație între situația sa de acum și cea a lui Ludovic Orban și că nu le reproșează nimic colegilor.
"Eu vreau să mă asigur că ne vom păstra principiile și valoriile liberale. Aș fi vrut o discuție serioasă cu colegii mei. Curajul le-a lipsit", a conchis Florin Cîțu.