Cei mai puternici, bogați și cunoscuți lideri ai lumii revin la Forumul Economic Mondial de la Davos; după doi ani de pauză din cauza pandemiei de Covid-19, care a făcut ca evenimentul să se desfășoare online, transmite CNBC.
Iar ediția din acest an, care are loc în perioada 22-26 mai, în loc de ianuarie, are o perspectivă foarte diferită. Între participanți se vor afla peste 50 de lideri de state și de guverne, între 300 de reprezentanți guvernamentali, scrie News.ro.
Pentru început, participanții trebuie să fie vaccinați împotriva Covid-19. De asemenea, ei trebuie să fie testați atât înainte, cât și după sosirea lor în oraș, pentru a participa la evenimentul de cinci zile.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centralePotrivit organizatorilor, aproape 2.500 de persoane sunt așteptate să participe la evenimentul de la Davos, față de cei 3.000 de participanți din ianuarie 2020.
Participanții sunt considerați complet vaccinați dacă au primit două doze, plus o a treia injecție de rapel, din toate vaccinurile principale dezvoltate pentru combaterea Covid, inclusiv CoronaVac din China, produs de Sinovac. Vaccinul rusesc Sputnik nu se numără printre vaccinurile recunoscute.
Lista participanților din acest an nu include niciun oficial sau companie guvernamentală rusă, având în vedere decizia Kremlinului de a invada Ucraina vecină în februarie.
Asaltul Rusiei în Ucraina va domina, fără îndoială, multe dintre conversațiile care vor avea loc în stațiunea din Alpii elvețieni, în timp ce liderii de afaceri și politicienii vor discuta despre cum să se ocupe de o nouă ordine mondială de securitate, prețurile mai mari la alimente și inevitabila reconstrucție a Ucrainei.
”Davos trebuie să fie suficient de mare pentru a menține ambele agende în centrul atenției: un război în Europa, dar și o criză economică globală”, a declarat Lord Mark Malloch-Brown, președintele Open Society Foundations și participant la Davos, pentru CNBC.
În plus, schimbările climatice și pandemia de coronavirus (încă în desfășurare) vor alcătui unele dintre subiectele de discuție.
Dar va mai exista o schimbare izbitoare la ediția de anul acesta a Davos: vremea. Orarul tradițional de iarnă din Davos înseamnă că este de obicei plasat pe fundalul unor munți acoperiți de zăpadă și temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius. Dar ediția din acest an este de așteptat să aibă loc în principal în perioade însorite și temperaturi de primăvară, care ar putea fi de peste 20 de grade Celsius.