Australia a ridicat nivelul de alertă teroristă

Australia a ridicat nivelul de alertă teroristă
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

Australia a ridicat nivelul de amenințare teroristă de la "posibil" la "probabil", invocând o creștere a opiniilor extremiste în țară care conduce la o probabilitate de peste 50% de planificare a unui atac în următoarele 12 luni, relatează Reuters.

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat că a ridicat nivelul de alertă în urma sfaturilor primite de la serviciile de securitate, dar a precizat că nu există o amenințare iminentă de atac, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT LIVE Country manager MoneyGram: România - de departe cea mai importantă țară din Europa și locul 3 mondial CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Country manager MoneyGram: România - de departe cea mai importantă țară din Europa și locul 3 mondial
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Consilierea pe care am primit-o este că tot mai mulți australieni îmbrățișează o gamă mai diversă de ideologii extreme și este responsabilitatea noastră să fim vigilenți", a declarat el într-o conferință de presă.

Australia a coborât nivelul de alertă la "posibil" în 2022, după opt ani la "probabil".

Mike Burgess, directorul general al Australian Security Intelligence Organisation, principala agenție de informații a țării, a declarat că tensiunile din Orientul Mijlociu, inclusiv un conflict între Israel și Hamas care a început la 7 octombrie, au contribuit la creșterea nivelului de amenințare.

Noua gamă de mașini electrice dezvoltată de Audi în China, pentru piața chineză, nu va avea sigla sa cu patru inele - surse CITEȘTE ȘI Noua gamă de mașini electrice dezvoltată de Audi în China, pentru piața chineză, nu va avea sigla sa cu patru inele - surse

"Conflictul a alimentat nemulțumirile, a promovat protestele, a subminat coeziunea socială și a sporit intoleranța", a declarat el.

Australia a înregistrat mai multe atacuri violente în ultimele luni, dintre care unele au fost desemnate ca fiind motivate de extremism.

În aprilie, poliția australiană a declarat că un atac cu cuțitul asupra unui episcop al bisericii asiriene și a câtorva dintre adepții săi din Sydney a fost un act terorist motivat de un presupus extremism religios.

viewscnt
Afla mai multe despre
australia
alertă teroristă