Operatorii de rețele de distribuție a energiei electrice ar putea căpăta posibilitatea legală de a prelua controlul tehnic asupra instalațiilor prosumatorilor și chiar de a le opri producția, relevă un proiect legislativ.
Recent, s-a decis și că România va suporta de la bugetul de stat, prin bugetul MApN, cheltuielile de instruire a piloților ucraineni de aeronave F-16, la baza militară aeriană de la Fetești.
Auditarea ar urma să se facă ″în condițiile stabilite prin ordin comun al președintelui ANRE și al directorului Directoratului Național de Securitate Cibernetică″, potrivit unui proiect legislativ.
Primăriile au solcitat Guvernului fonduri suplimentare în sumă totală de circa 12 miliarde lei, doar Primăria Capitalei solicitând 1,1 miliarde lei, au declarat surse guvernamentale.
Președintele Iohannis a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern și adoptat recent de Parlament prin care va fi redus nivelul taxelor judiciare de timbru în unele situații de partaj și divorț.
Ucraina și Rusia sunt în discuții preliminare pentru oprirea loviturilor reciproce asupra infrastructurii energetice, scrie Financial Times (FT), citând persoane familiarizate cu această chestiune.
România, Bulgaria și Grecia au solicitat Executivului de la Bruxelles mai multe măsuri destinate eliminării ″segregării″ piețelor de energie din Europa de Est, unde prețurile angro de profil au fost constant mai mari decât în Vest în ultimele luni
Proiectul de buget propus de Guvernul Meloni a redus drastic banii care ar fi trebuit să fie alocați stimulării industriei auto din Italia, după cum reiese din Legea Bugetului transmisă Parlamentului italian.
Uniunea Europeană a decis să majoreze tarifele la vehiculele electrice construite în China până la 45,3%, la sfârșitul investigației sale de cel mai înalt nivel care a divizat Europa și a provocat represalii din partea Beijingului, transmite CNBC.
Ucraina negocia de mai mult timp, cu ENTSO-E și Comisia Europeană, o majorare a capacității la 2.400 MW, după ce atacurile cu rachete și drone ale Rusiei au provocat distrugeri masive sistemului energetic ucrainean, de care depinde în bună măsură și cel al Republicii Moldova, scoțând din producție capacități de generare ucrainene de circa 9.000 MW.