Piraeus Bank vinde credite printr-un serviciu online audio-video

Piraeus Bank vinde credite printr-un serviciu online audio-video

Mădălina de la Piraeus

scris 14 iun 2017

Piraeus Bank România a lansat o platformă online prin care clienții vor putea încheia contracte de credit de consum, pentru carduri de credit și de debit printr-o legătură audio-video cu un angajat al băncii. Formalitățile sunt închise prin semnarea fizică a contractului cu un agent al instituției de credit, într-un loc ales de client.

Serviciul celor de la Piraeus este o alternativă pentru clienții care nu vor sau nu au timp să meargă la o sucursală bancară. Ei au nevoie de o conexiune stabilă la internet și un dispozitiv cu cameră, fie că vorbim de un smartphone, o tabletă sau un laptop și de actul de identitate, care este scanat prin intermediul aplicației.

Urmărește-ne și pe Google News

“Suntem primii care lansăm acest serviciu”, spune Cătălin Pârvu, directorul executiv al Piraeus Bank.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cei de la Piraeus au făcut o demonstrație jurnaliștilor cu sistemul în acțiune. După introducerea datelor personale pe platforma www.piraeusliveshop.ro, inclusiv a CNP, “Mădălina” a apărut pe ecranul tabletei și a început să vorbească. Inițial, părea a fi înregistrare, însă ne-am lămurit că Mădălina era în direct și punea pe ecran ofertele de creditare.

Miliardarul american Jim Rogers: vine cea mai mare criză economică. Vor fi țări în faliment, bănci, spitale și universități închise CITEȘTE ȘI Miliardarul american Jim Rogers: vine cea mai mare criză economică. Vor fi țări în faliment, bănci, spitale și universități închise

Clienții care vor un credit de consum sau un card de credit trebuie să ofere acordul de interogare a veniturilor în baza de date a Fiscului și istoricul de credit de la Biroul de Credit.

Procesul durează în jur de 20 de minute, au declarat oficialii băncii, însă demonstrația a fost ceva mai scurtă, fiind omise câteva detalii. Clientul poate întrerupe și relua ulterior conversația, pașii fiind salvați.

Programul de lucru al agenților bancari e mai lung decât cel din sucursale, platforma fiind disponibilă în intervalul 9-21 în timpul săptămânii de lucru și între orele 10 și 15 sâmbăta.

Procesul nu poate fi însă închis total online, fiind nevoie și de semnarea contractului pe hârtie, ca urmare a obligațiilor legislative, spune Mădălina Teodorescu, director general adjunct Piraeus.

Vești proaste de la CJUE pentru clienții cu credite în franci elvețieni, după concluziile puse de avocatul general într-o cauză cu Banca Românească CITEȘTE ȘI Vești proaste de la CJUE pentru clienții cu credite în franci elvețieni, după concluziile puse de avocatul general într-o cauză cu Banca Românească

Serviciul este disponibil momentan doar pentru București, însă în jumătate de an banca vrea să-l extindă și la alte orașe mari ale țării. Banca vrea să ajungă cu canalele alternative la o pondere de 30% în vânzarea de credite și la 8% în următorii doi ani direct prin serviciul live. Banca are cinci agenți de vânzări care lucrează la serviciul live.

Piraeus a cheltuit un milion de euro pe dezvoltarea platformei, realizată cu o firmă din Suedia, iar procesul a durat un an.

Cătălin Pârvu spune că investiția crește valoarea subsidiarei din România, în condițiile în care grecii vor să se retragă până în 2020 din întreaga regiune.

Banca din România a trecut printr-un proces de restructurare în ultimii ani, fiind pregătită pentru vânzare către fondul american de investiții JC Flowers, la pachet cu Carpatica, însă tranzacția a căzut în cele din urmă.

Pârvu spune că banca e pe break-even în momentul de față și că anul trecut a făcut o pierdere de 6 milioane de euro, ca urmare a unor provizioane neașteptate pentru credite acordate unor companii mari.

Piraeus se așteaptă în acest an la o creștere cu o cifră a portofoliului de credite și mai are resurse de capital în creditele neperformante scoase în afara bilanțului și pe care le poate vinde la momentul oportun, spune directorul executiv.

Banca continuă să-și diminueze expunerea pe creditele în franci elvețieni, natural, prin rambursări, dar și prin conversii, spune Pârvu. Legea privind conversia creditelor în franci elvețieni, declarată neconstituțională, a trenat însă numărul conversiilor voluntare, debitorii așteptând să vadă ce se întâmplă, explică oficialul Piraeus.

La finele anului trecut, Piraeus avea 101 unități în România și circa 1.300 de angajați și active de aproape 1,5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
credite consum