Peste 300.000 de români petrec sărbătorile în țară. La munte și în stațiuni rurale și balneo, aproape toate locurile sunt ocupate

Peste 300.000 de români petrec sărbătorile în țară. La munte și în stațiuni rurale și balneo, aproape toate locurile sunt ocupate
scris 11 dec 2016

Peste 300.000 de turiști români vor petrece Crăciunul și Revelionul în țară, cele mai căutate stațiuni fiind cele montane, zonele rurale și cele balneoclimaterice, spun operatorii din turism consultați de News.ro. De altfel, în aceste zone aproape toate locurile de cazare sunt ocupate, încă din septembrie.

Specialiștii spun că numărul turiștilor, atât români cât și străini, este în creștere chiar și cu 20% față de anul trecut, aceștia fiind atrași de programele artistice oferite de hoteluri și pensiuni, dar și de zonele cu zăpadă.

Urmărește-ne și pe Google News

"Ca de obicei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, majoritatea turiștilor români își petrec sejururile în România. De Crăciun și Revelion, peste 300.000 de turști români vor alege destinațiile interne", a declarat pentru News.ro consultantul în turism Traian Bădulescu.

El afirmă că în acest sezon de iarnă sunt totodată mai mulți turiști străini decât anul anul trecut, din țări precum Spania, Germania, Grecia, Italia, Austria, Japonia, Thailanda.

Zăpada îi tentează mai mult decât urnele pe români. Alegerile nu îi determină pe turiști să renunțe la weekend-ul la munte CITEȘTE ȘI Zăpada îi tentează mai mult decât urnele pe români. Alegerile nu îi determină pe turiști să renunțe la weekend-ul la munte

Pas cu pas, România devine și iarna o destinație de incoming, precizează Bădulescu.

"De Crăciun predomină turismul rural, cu zone precum Bran-Moieciu, Maramureș, Bucovina, Neamț, Marginimea Sibiului sau Oltenia de sub munte, urmate de stațiunile montane și orașele cu piețe de Crăciun (Sibiu, Brasov, Timișoara, Iași, Oradea, București)", spune consultantul în turism.

De Revelion, Valea Prahovei și stațiunile din județul Brașov sunt în topul preferințelor, urmate de alte stațiuni montane, de cele balneoclimaterice și de zonele cu turism rural.

"În proporție de 100% sunt ocupate toate locațiile noastre, din Sinaia și Predeal. Ele sunt antamate încă de la începutul lunii septembrie, într-o lună s-a ocupat tot", a declarat pentru News.ro Georgiana Păduraru, reprezentant al firmei Voila Management, care deține hotelul Carpathia din Sinaia și hotelul Bulevard din Predeal.

Turoperator: Peste 85% din cei care au cumpărat vacanțe la Târgul de Turism au preferat sejururi pentru la vară și doar 15% au luat pachete de Crăciun și Revelion CITEȘTE ȘI Turoperator: Peste 85% din cei care au cumpărat vacanțe la Târgul de Turism au preferat sejururi pentru la vară și doar 15% au luat pachete de Crăciun și Revelion

În ceea ce privește prețurile, pentru doi adulți și un copil pachetul ajunge la 800-1.000 de euro, în regim de demisiune, în care sunt incluse patru nopți de cazare și masa festivă de Crăciun sau Revelion și acces la Spa.

"Pe turiști îi atrage cel mai mult partea care ține de tradiție. Vor pachete cât mai complexe, programe diversificate, cu dansuri, muzică live în fiecare seară, acestea sunt cel mai căutate. Circa 95% din turiști sunt români, restul străini. De altfel, 20-30% dintre români sunt stabiliți în afara țării și vin în România de sărbători", a spus Georgiana Păduraru.

De altfel, programele de divertisment și petrecerile reprezintă un factor hotărâtor pentru cei care caută pachetele de vacanță pentru sărbătorile de iarnă.

Păduraru adaugă că luna decembrie este una din cele mai profitabile pentru hotelieri, dar începând cu jumătatea lunii ianuarie prețurile scad cu până la 50-60%.

Importurile de gaze au crescut cu 465,8% în primele 9 luni, în timp ce producția a scăzut cu 11% CITEȘTE ȘI Importurile de gaze au crescut cu 465,8% în primele 9 luni, în timp ce producția a scăzut cu 11%

La rândul lor, oficialii Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) spun că aproape toate locurile de cazare din hotelurile aflate în zonele de munte, în cele balneare și în spațiul rural sunt ocupate.

"S-au vândut aproape toate locurile. Toate hotelurile de la munte și din stațiunile rurale și balneo sunt ocupate. Iar datorită faptului că avem zăpadă s-au dat și acele locuri care nu erau vandabile ușor, care de exemplu nu s-au vândut anul trecut pentru că nu ninsese în acele zone", a declarat pentru News.ro prim-vicepreședintele executiv FPTR, Dragoș Răducan.

El a precizat că se înregistrează o creștere de 20% a numărului de turiști față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
turism
craciun
revelion
statiuni
sarbatori
munte
balneo