Penitenciarele vor să blocheze comunicațiile în zona acestora. Două licitații finanțate din banii ANCOM au fost anulate

Penitenciarele vor să blocheze comunicațiile în zona acestora. Două licitații finanțate din banii ANCOM au fost anulate
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 7 dec 2017

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a inițiat o licitație pentru achiziționarea de servicii de blocare și întrerupere a radiocomunicațiilor în perimetrele unităților din subordinea instituției, contractul fiind estimat la 42,8 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 4 ani.

Finanțarea va fi asigurată de le bugetul de stat, se menționează în anunțul de participare al licitației.

Urmărește-ne și pe Google News

Anterior, ANP a încercat, prin două licitații eșuate din lipsă de oferte, să cumpere un sistem destinat blocării și întreruperii radiocomunicațiilor în perimetrele unităților din subordinea instituțiilor.

Finanțarea proiectului urma să fie asigurată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), care a virat 30 de milioane de lei în perioada 2014 – 2016 în conformitate cu prevederile Legii 374/2013. Actul normativ reglementează utilizarea sistemelor destinate blocării și întreruperii radiocomunicațiilor în perimetrele unităților din subordinea ANP.

Becali, la Ministerul Justiției pentru grațiere: Ăla care a furat un cârnat este la pușcărie, ăla care a furat 200 de milioane este grațiat. Directorii de penitenciare sunt stăpâni de sclavi CITEȘTE ȘI Becali, la Ministerul Justiției pentru grațiere: Ăla care a furat un cârnat este la pușcărie, ăla care a furat 200 de milioane este grațiat. Directorii de penitenciare sunt stăpâni de sclavi

La solicitarea Profit.ro, ANCOM a transmis că instituția suportă, pentru o perioadă de 5 ani (2014 – 2018), din bugetul propriu, o sumă în cuantum de 10 milioane lei/an, destinată exclusiv pentru acoperirea costurilor ocazionate de achiziționarea serviciilor destinate blocării și întreruperii radiocomunicațiilor în perimetrele unităților din sistemul penitenciar, precum și servicii de consultanță și proiectare în vederea întocmirii documentației de atribuire.

“Până în prezent, ANCOM a virat ANP suma de 30 de milioane de lei, aferentă anilor 2014 – 2016, iar în următorii doi ani vor fi virate sumele pentru anii 2017 și 2018”, se arăta într-un răspuns al ANCOM remis Profit.ro la începtul acestui an.

ANP a inițiat, în iulie 2015 și ianuarie 2016, licitații pentru atribuirea contractului de prestare servicii de blocare și întrerupere a radiocomunicațiilor în zona penitenciarelor.

Estimată la 39,6 milioane de lei (fără TVA) pe o perioadă de 7 ani, prima licitație a fost anulată în noiembrie 2015 pentru că ANP nu a primit nicio ofertă în faza a doua a procedurii de atribuire.

În prima etapă a procedurii s-au înscris Avitech Co, UTI Grup, Regia Autonomă Rasirom, Intrarom, Interactive Systems&Business Consulting, Mira Telecom, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) și asocierile formate din Mobilis și Telsec Business&Consulting, respectiv Selex ES Spa (Italia) și MarcTel SIT SRL.

ANCOM amendează Telekom Mobile pentru nerealizarea sau întârzierea portării unor numere de telefon CITEȘTE ȘI ANCOM amendează Telekom Mobile pentru nerealizarea sau întârzierea portării unor numere de telefon

“A doua procedură a fost inițiată în data de 13 ianuarie 2016 (...). Valoarea estimată era de 12.309.876 lei, fără TVA, cu o durată a acordului cadrul de 6 ani. (...) Această procedură s-a demarat pentru un prim lot de penitenciare, urmând ca după finalizarea acesteia să se continue procesul de implementare în celelalte unități ANP în limita bugetului avut la dispoziție”, se arăta într-un răspuns al ANP remis Profit.ro la începutul acestui an.

Ofertanții admiși la prima fază a licitației au fost Intrarom, UTI Grup, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) și asocierea formată din Telsec și Mobilis.

Ofertele depuse de Mira Telecom, Teamnet International și RA Rasirom au fost respinse de comisia de evaluare a ANP.

Mira Telecom și Teamnet International au înaintat contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) la mijlocul lunii aprilie 2015.

ANP a decis să reevalueze ofertele respinse și a ajuns la aceeași concluzie, atât în privința ofertelor admise, cât și în cazul celor respinse anterior.

Teamnet International a contestat însă rezultatul reevaluării la CNSC, inclusiv în instanță, unde cererea i-a fost respinsă în a doua parte a lunii iulie 2016 printr-o hotărâre irevocabilă.

Bruxellesul deschide o investigație aprofundată în cazul României pentru propunerea ANCOM de a nu recalcula tarifele de interconectare între operatorii de telecomunicații mobile CITEȘTE ȘI Bruxellesul deschide o investigație aprofundată în cazul României pentru propunerea ANCOM de a nu recalcula tarifele de interconectare între operatorii de telecomunicații mobile

La finele lunii octombrie 2016, ANP a constatat că la a doua etapă a licitației nu a fost depusă nicio ofertă și a anulat procedura.

“Facem mențiunea că ANP nu poate estima un termen cu privire la implementarea sistemului de blocare și întrerupere a radicomunicațiilor deoarece au fost inițiate demersuri către Minsterul Justiției pentru modificarea Legii 374/2013. Înainte de reluarea unei noi proceduri de achiziție (în măsura în care va fi posibil acest lucru), ANP va nominaliza unitățile în care va fi instalat acest sistem în mod prioritar, funcție de problematica specifică”, se mai spune în răspunsul instituției.

ANP administrează 19 penitenciare regim semideschis și deschis, 14 penitenciare regim închis și de maximă siguranță, 1 penitenciar pentru femei și 7 secții pentru femei în 7 penitenciare, 2 centre de detenție, 2 centre educative și 6 penitenciare spital. În 23 de unități există secții speciale de arest preventiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
penitenciare
comunicatii
licitatie