Un pensionar a chemat în instanță Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasulare și Transplant Târgu Mureș, alături de Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice, și a cerut plata sumei de 15 milioane de lei pentru daune morale și vătămări ale organelor vitale, prejudiciu apreciat ca fiind suferit în perioada octombrie 2016 - octombrie 2019 în urma amânării operației chirurgicale pentru care a fost programat.
Defalcat, reclamantul a cerut 5 milioane de lei pentru daune morale puse de el pe seama traumatismelor psihice și a tulburărilor intelectuale, iar 10 milioane de lei pentru vătămări aduse organelor vitale ale organismului – inima, creier precum și circuitul sanguin.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În cererea înaintată, reclamantul a arătat că a fost internat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba și apoi, în regim de urgență, a fost transferat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasulare și Transplant Târgu Mureș.
"S-a prezentat la Secția ATI medicul curant și l-a anunțat că este programat pentru operația chirurgicală, iar în după-amiaza aceleiași zile a fost anunțat că a fost amânată intervenția chirurgicală pentru o altă dată. Astfel a intrat într-un atac de panică intervenind un dezechilibru cerebral intelectual accentuat", se arată în cerere.
Reclamantul susține că medicii nu ar fi fost interesați de gravitatea în care se afla.
CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative"Mai menționează că timp de 3 ani s-a aflat într-un permanent stres și suferință fizică din cauza încălcării drepturilor pacientului critic asigurat, a depășirii timpilor destinați unei intervenții chirurgicale, a amânării nejustificate a intervenției chirurgicale. Într-un cuvânt, reclamantul susține că a fost tratat cu un dezinteres total și nu mai poate fi tratat în instituțiile medicale ale statului român care au refuzat intervenția chirurgicală, producându-i-se ocluzia intestinală și restul traumatismelor, iar pentru clinicile private arată că nu are posibilități financiare, pe care le dovedește cu cuponul de pensie", se mai spune în cerere.
CITEȘTE ȘI Îmbuteliatorul Pepsi pierde în România procesul pentru amenda aplicată cu acuzația că s-ar fi înțeles cu alți retaileri să-și coordoneze politica prețurilor. Carrefour a recunoscutCa urmare chemării în judecată, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasulare și Transplant Târgu Mureș a chemat în garanție Euroins România pentru ca, în ipoteza în care va cădea în pretenții și va fi obligat să plătească reclamantului despăgubiri bănești, să fie obligat asigurătorul să vireze suma dispusă de către instanța de judecată împreună cu eventualele cheltuieli de judecată care vor fi acordate reclamantului.
"Solicită introducerea în cauză a chematei în garanție, urmare încheierii cu societatea chemată în garanție a poliței de asigurare de răspundere civilă față de terți pentru activitatea spitalicească, cu valabilitate până la data de 02.03.2017", se arată în cerere.
CITEȘTE ȘI ANCOM a amendat Telekom Mobile pentru că ar fi refuzat să porteze, la cererea unui angajat al instituției, un abonament al altei companii pe cartelă preplătităLa trei luni de la înregistrarea dosarului, în ianuarie 2020, soția reclamantului a solicitat anularea sau suspendarea acțiunii civile intentată de soțul ei, atașând cererii certificatul de deces al reclamantului defunct.
În noiembrie 2020, după ce și cele două moștenitoare ale defunctului au anunțat că nu doresc continuarea procesului, Tribunalul Alba, printr-o decizie definitivă, a luat act de renunțarea la judecata litigiului.