Doi acționari ai Felix Telecom, integrator IT&C cu afaceri de 31,5 milioane de lei în 2017, au vândut participațiile deținute către ceilalți doi acționari, în baza unui contract semnat în luna februarie a acestui an.
Astfel, Ruxandra Ioana Mihu a vândut 14% din acțiunile Felix Telecom către Teodor Ileș, care și-a majorat cota la 52%, iar Doina Felicia Ileș a preluat de la Traian Mihu, directorul general al companiei, un pachet de acțiuni reprezentând 10% din capital și a ajuns la 48%.
“Transmiterea părților sociale ale asociațiilor Mihu Ruxandra-Ioana și Mihu Traian către asociații Ileș Traian și Ileș Doina-Felicia s-a efectuat în conformitate cu contractul de dare în plată pe care aceștia l-au încheiat în data de 11 februarie 2019”, se arată într-o hotărâre a acționarilor Felix Telecom din 11 februarie 2019.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cine este Felix Telecom
Compania a fost înființată în anul 1992 de către Bancorex - 20%, Felix Computers – 20%, Teleconstrucția – 20%, Telrad Telecommunication & Electronic Industries LTD din Israel – 20% și Terra SA - 20%, ultima fiind întreprinderea prin intermediul căreia fosta Securitate realiza tranzacțiile cu armament, potrivit Digi.
Felix Telecom are ca obiect de activitate “fabricarea echipamentelor de comunicații”, conform www.termene.ro.
În intervalul 2008 – 2017, afacerile companiei au coborât de la aproape 100 milioane de lei la 31,5 milioane de lei.
Conform datelor publice, Ileș apare ca acționar direct al Felix Telecom începând cu anul 2005.
Traian Mihu a absolvit Facultatea de Automatică București în anul 1970, în prima promoție a secției Calculatoare. A fost implicat în proiectarea și producția primelor calculatoare românești, cunoscute sub numele de Felix C, potrivit revistei Market Watch.
Datele centralizate de www.termene.ro arată că, în perioada 2007 - 2018, Felix Telecom a câștigat 338 de contracte finanțate din bani publici, majoritatea dintre acestea cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul de Informații Externe, Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Român de Informații.
De asemenea, un client important al companiei este Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare (RoEduNet). În total, toate cele 338 de contracte însumează 240,4 milioane de lei.