MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a început anul cu preluarea companiei Diamed Center, care operează 5 laboratoare, 2 clinici medicale, un centru de recuperare medicală, medicină estetică funcțională și 8 puncte de recoltare în București, Brăila, Tecuci și Focșani. Compania anunță că va continua achizițiile.
MedLife a cumpărat Diamed de la soții Dan și Luminița Sămărghițan și nu a făcut publică valoarea tranzacției. Diamed are o cifră de afaceri anuală de 800.000 de euro.
MedLife ajunge, astfel, la un număr de șase tranzacții efectuate în decurs de un an, după achiziționarea în 2015 a pachetelor majoritare din grupul de firme SAMA & Ultratest, respectiv banca de celule stem Stem Cells Bank, preluarea integrală a centrului de imagistică medicală Prima Medical din Craiova și a două laboratoare din Iași și Constanța.
”2016 va reprezenta un nou an de vârf pentru MedLife în materie de achiziții, proiect de dezvoltare care va fi accelerat puternic în acest an. Dacă în ultimul an am finalizat șase tranzacții locale cu investiții de peste 5 milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achizițiilor se va mări semnificativ, având ca strategie consolidarea poziției de lider la nivel național, diversificarea portofoliului de servicii și optimizarea activității pe segmentele de business existente”, a declarat într-un comunicat Mihai Marcu, președinte CA MedLife.
CITEȘTE ȘI 2015 în servicii medicale: Cea mai mare tranzacție din istoria pieței, achiziții și deschideri de cliniciOdată cu finalizarea tranzacției, grupul Diamed Center va fi coordonat de unul dintre foștii acționari, astfel încât transferul de know-how și procesul de consolidare a noii companii în grupul MedLife să se desfășoare în condiții bune, iar întregul personal medical și șefii de laborator vor rămâne neschimbați.
În urma preluării Diamed Center, MedLife va ajunge la o rețea de 23 de laboratoare, respectiv 32 de centre medicale repartizate în București și în țară.
MedLife a cumpărat primul perator local în 2010, când a preluat 80% din acțiunile Policlinica de Diagnostic Rapid din Brașov. Achiziția a depășit 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operațiune de cumpărare a unui furnizor medical local derulată de un alt operator local de profil. Tranzacția a fost urmată de alte două, pentru preluarea Grupul Genesys Arad și Maternitatea Eva din Brașov
Anul trecut, MedLife a preluat 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României, a achiziționat integral două laboratoare în Iași și Constanța, a anunțat începerea procesului de achiziție pentru preluarea pachetului majoritar la banca Stem Cells Bank din Timișoara și a semnat tranzacția de preluare integrală a centrului de imagistică medicală Prima Medical.
MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.
În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 15 clinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de pediatrie, unul de ortopedie și unul de obstetrică-ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 32 de centre medicale generaliste în București și în țară, 14 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.
În prima jumătate a anului trecut, fondul de investiții Value4Capital (36,25% din acțiuni) a aunțat intenția de a ieși din acționariatul companiei, dar până la acest moment nu și-a marcat exitul. Value4Capital a intrat în acționariatul MedLife în 2009, la acel moment sub numele de SGAM (Société Générale Asset Management).
Pachetul majoritar de acțiuni al MedLife este deținut de familia Marcu (51%), iar ceilalți acționari sunt fondul de investiții Value4Capital (36,25% din acțiuni) și IFC (12,74%).