Marea Britanie se consideră liberă să introducă vize pentru Polonia, România și Bulgaria, după Brexit

Marea Britanie se consideră liberă să introducă vize pentru Polonia, România și Bulgaria, după Brexit
scris 29 sep 2017

Marea Britanie este liberă să introducă vize pentru Polonia, România și Bulgaria, acest lucru putându-se întâmpla după Brexit, a declarat David Davis, negociatorul-șef al Marii Britanii, răspunzând unei întrebări din partea Euractiv.com

David și omologul său din UE, Michel Barnier, s-au întâlnit cu presa pentru a discuta despre cea de-a patra rundă de negocieri care a avut loc în această săptămână. Euractiv l-a întrebat pe Davis dacă Marea Britanie intenționează să introducă vize pentru Polonia, România și Bulgaria, după Brexit, sau dacă își va lua angajamentul că nu va face acest lucru, ca parte a acordului post-Brexit.

Urmărește-ne și pe Google News

"Oh, da, vreau să spun, o vom face. Vom fi liberi, da, nu vom mai fi membri ai Uniunii Europene, vom fi liberi să ne conducem politica de migrație așa cum o considerăm potrivit. Așa cum am spus mai devreme, asta nu înseamnă că oamenii din țările UE nu vor putea veni în Marea Britanie și să lucreze în Marea Britanie, dar vom avea această libertate".

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Barnier a evitat inițial să comenteze, spunând că întrebarea era mai mult pentru negociatorul din Regatul Unit decât pentru el.

Mega Image vrea să angajeze rapid tineri pentru internship și oferă 1.000 de euro pentru \ CITEȘTE ȘI Mega Image vrea să angajeze rapid tineri pentru internship și oferă 1.000 de euro pentru "cea mai tare idee de business"

Solicitat de Euractiv să ia o poziție, de asemenea, el a explicat că, în mod legal, nu a fost în măsură să abordeze această problemă. El a spus că, într-o etapă ulterioară, în contextul discuțiilor privind o relație viitoare cu Marea Britanie, "este întotdeauna posibil să se discute aspecte precum imigrația, chestiuni referitoare la cetățenii ambelor părți".

Dar a adăugat că aceasta ar fi în contextul relațiilor UE cu Marea Britanie, care ar avea deja statutul de țară terță.

Politica UE privind vizele impune reciprocitate din partea țărilor terțe, ceea ce înseamnă că, în cazul în care Regatul Unit ca țară terță impune vize, deși numai polonezilor, toți cei 27 de membri ar trebui să introducă obligativitatea vizelor pentru cetățenii britanici.

Cu toate acestea, această regulă s-a dovedit a fi inactivă, cel puțin în contextul relațiilor UE-SUA. Cetățenii Poloniei, Ciprului, Croației, României și Bulgariei mai au nevoie de vize pentru a vizita SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
vize
brexit
marea britanie